Onze filosofie

Champagnes van onafhankelijke wijnproducenten (‘vignerons indépendants’, of 'champagne de propriétaires’) zijn champagnes gemaakt door onafhankelijke wijnbouwers die de gehele productie zelf verzorgen. Van de druif tot in de fles. Dit in tegenstelling tot de grote bekende merken die de druiven vaak van anderen kopen of andere processen uitbesteden aan derden.

 

Veel onafhankelijke wijnbouwers slagen erin om champagnes van zeer hoge kwaliteit te produceren die kunnen concurreren met bekende merken vanwege hun goede prijs / kwaliteit verhouding. Deze wijnbouwers beschikken niet over de marketingkracht van de bekende merken en ze zijn niet in de groothandel verkrijgbaar. Deze champagnes vallen op door hun kwaliteit en danken hun bekendheid aan de gespecialiseerde (wijn-) pers.

 

Hun productie is beperkt omdat hun domeinen kleiner zijn (tussen 3 en 28 hectare voor de wijnbouwers met wie wij werken), hetgeen hen ook een exclusief tintje geeft.

 

Een sprekend voorbeeld:

In de Parker wijngids (wereldwijd de meest gelezen wijngids), geeft Robert Parker 92/100 aan 'Special Club Brut Premier Cru 2002' van Champagne Pierre Gimonnet & Fils. Notre Comptoir du Champagne bood deze champagne aan voor minder dan € 60,-. Als u dit vergelijkt met één van de meest bekende champagnes, 'Dom Pérignon 1998', met een gemiddelde prijs van rond de € 200,- en een zelfde waardering van 92/100.

 

Welkom bij Notre Comptoir du Champagne.