CHAMPAGNE PIERRE GIMONNET & FILS

Côte des Blancs

 

 

"Het terroir is een meesterwerk van de natuur. Wij interpreteren het."

 

 

- Guide Vert (la Revue du vin de France, 2021) - 1 ster

"Er zijn maar weinig champagnewijnbouwers, zoals Didier en Olivier Gimonnet, die kunnen zeggen dat ze een wijngaard hebben van 28 hectare in de Côtes des Blancs, waarvan 12 hectares grand cru in Cramant, Chouilly en Oger. De twee boers zetten de mengcultuur van de terroirs voort door hun verfijnde, verstandige stijl, zonder enige hardheid en nooit overdreven (de malolactische gisting wordt altijd gedaan). Ze spreken zowel beginners als liefhebbers van grote blanc de blancs aan."

 

- La Revue du vin de France telt Champagne Pierre Gimonnet & Fils tot de 50 beste wijnbouwers uit de Champagnestreekt (2015).

 

- Le Guide des meilleurs vins de France ('Guide Vert') beloont het domein met 1 ster (2020).

 

- Volgens de wijngids Parker behoort Pierre Gimonnet & Fils tot de 15 beste wijnbouwers van de Champagnestreek.

 

- In 2020 kent de wijngids Bettane & Dessauve Pierre Gimonnet & Fils opnieuw ‘4 vaten’ toe. 

 

 


 

 

Ontdek het domein van Olivier en Didier Gimonnet: 29 hectares wijngaarden van enkel Chardonnay-druiven in de Côte des Blancs:

 

Cramant Grand Cru: dit is het summum van hun terroirs. Het is een van de drie meest gewilde Chardonnaygebieden in de Champagne. Hij brengt unieke, zijdeachtige tinten en een mineraliteit met krachtige krijtsmaak.

 

Chouilly Grand Gru: is in dezelfde stijl als Cramant Grand Cru, maar met minder diepte. Iets toegankelijker vanwege haar jongere smaak en voegt fruitigheid en elegantie toe.

 

Oger Grand Cru is hun meest ‘mannelijke’ Grand Cru. Veel volume en diepte en een heel andere mineraliteit, eerder rokerig vuursteen.

 

Cuis Premier Cru: heeft niet de rijkdom van de drie bovenstaande grand crus, maar ze is strikt noodzakelijk voor de typische Pierre Gimonnet-stijl omdat ze veel frisheid en een lichte levendigheid toevoegt.

 

Ten slotte Vertus Premier Cru, net als Cuis lichter dan de grands crus en brengt het meer exotische tonen.

onze selectie van dit Domein