LA MAISON PENET

'Le Terroir sublimé'

 

Het huis Penet-Chardonnet bezit wijngaarden op de Montagne de Reims en wordt tegenwoordig op waardige wijze vertegenwoordigd door Alexandre Penet, oenoloog en lid van de vijfde generatie Penet. Hij exploiteert 6 hectare wijngaarden,  100% Grand Cru in de dorpen Verzy en Verzenay. Zijn nadruk ligt  op een zeer nauwkeurige aanpak van perceel tot perceel.

 

Penet-Chardonnet champagnes zijn wijnen van hoog niveau, bedoeld om levensgenieters en wijnliefhebbers tevreden te stellen. Vooral degenen die houden van hoge kwaliteit, authenticiteit en het karakter van een zeldzame wijn te combineren met een sterke persoonlijkheid zullen hun champagnes weten waarderen.

 

Alexandre Penet, de wijnbouwer : "Een milieuvriendelijke landbouw, een nauwegezette benadering van perceel tot perceel, van de wijnstok tot de fles en een nauwgezette werkwijze die de integriteit van de wijn respecteert, stellen ons in staat om al het potentieel van het terroir te benutten."

 

Alexandre Penet : "Met zoveel aandacht voor detail bij elke stap worden onze wijnen van nature champagnes die dankzij een zeer lage dosering, perfect de zuiverheid van een Grand Terroir weerspiegelen."

 

Deze persoonlijkheid en een uitzonderlijk kwaliteitsniveau komen tot uiting het gamma van hun champagnes met uitsluitend een nul of een zeer lage dosering : lage dosages en champagnes met karakter.

 

In een geest van moderniteit en transparantie, en opdat elke wijnliefhebber zou begrijpen wat hij of zij drinkt, was het Maison Penet pionier in de Champagne met de invoering van een nauwkeurig achteretiket:

 

U zult informatie kunnen vinden die gaat tot: de assemblage, de duur van de kweek, de methode van wijnbereiding, de datum van botteling, de datum van degorgering, de dosering, en zelfs in bepaalde gevallen de datum van de druivenoogst van een precies perceel.

 

De champagnes van La Maison Penet zijn van hoge kwaliteit, erkend door wijngidsen als Gault & Millau, la Revue de Vin de France, Robert Parker.

onze selectie van dit Domein