LA MAISON PENET

 

 

Het huis van Penet-Chardonnet bezit wijngaarden op de Montagne de Reims en wordt tegenwoordig op waardige wijze vertegenwoordigd door Alexandre Penet, oenoloog en lid van de vijfde generatie. Hij exploiteert 6 hectare wijngaarden,  100% grand cru in de dorpen Verzy en Verzenay. Zijn nadruk ligt  op een zeer nauwkeurige aanpaak van perceel tot perceel.

 

Penet-Chardonnet champagnes zijn wijnen van hoog niveau, bedoeld om levensgenieters en wijnliefhebbers tevreden te stellen. Vooral degenen die houden van hoge kwaliteit, authenticiteit en het karakter van een zeldzame wijn te combineren met een sterke persoonlijkheid zullen hun champagnes weten waarderen.

 

Alexandre Penet : "Een milieuvriendelijke landbouw, een nauwegezette benadering van perceel tot perceel, van de wijnstok tot de fles en een nauwgezette werkwijze die de integriteit van de wijn respecteert, stellen ons in staat om al het potentieel van het terroir te benutten."

 

Alexandre Penet : "Met zoveel aandacht voor detail bij elke stap worden onze wijnen van nature champagnes die dankzij een zeer lage dosering, perfect de zuiverheid van een Grand Terroir weerspiegelen."

 

Deze persoonlijkheid en een uitzonderlijk kwaliteitsniveau komen tot uiting het gamme van hun champagnes met uitsluitend een nul of een zeer lage dosering. Dat is een bijzonderheid in de wereld van de bubbels.

 

De champagnes van La Maison Penet zijn van hoge kwaliteit, erkend door wijngidsen als Gault & Millau. Lage dosages en champagnes met karakter.