Manteau Rivierre - Rosé de Saignée Extra Brut - nieuw augustus 2022.

32,98 € Excl. BTW - 39,90 € incl. BTW

In augustus 2022 zijn we van start gegaan met een nieuwe samenwerking: Champagne Manteau Rivierre. Na het ontdekken van de wijnen van Ludovic Manteau kan u zich misschien ook aansluiten bij zijn slogan: "een authentieke schepper van atypische champagnes".

 

Dit is een rosé champagne gemaakt van een semi-carbonische maceratie die rechtstreeks afkomstig is van een vat met rode wijn en niet van een blend. Na 14 dagen (!) in direct contact met de druiven, wordt hij overgestoken voordat de kleur te uitgesproken wordt.

 

Druivensoorten: 50% Pinot Noir, 50% Pinot Meunier.

 

Dosage: 5 g/l (extra-brut).

 

Guide Veron (2018):

Zien: Mooie diep robijnrode kleur. Fijne bubbels.

Neus: Weelderige aroma's van mooi rijp rood en zwart fruit (framboos, aardbei, kers, bosbes, zwarte bes en braambes) onderstreept door subtiele specerijen (zoethout, peper en kaneel), signatuur van de Meunier (50%) van het in 1975 in Mancy aangeplante perceel Le Clos, en de Pinot Noir (50%).

Mond: Tonische aanzet, verkregen door de exclusieve selectie van sap uit de vrije loop tijdens de rekken na de maceratie (geen perswijn) en door de aangepaste dosering met slechts 5 g/l suiker toegevoegd bij de degorgement.

Perfect evenwicht, sensueel en romig, versterkt door de oordeelkundige voltooiing van de malolactische gisting van de basiswijnen, het resultaat van de perfecte beheersing van de lange 14-daagse maceratie van de gekneusde en ontsteelde zwarte druiven bij lage temperatuur (8 tot 10°C).

Heerlijk zurige afdronk, onderstreept door de levendige bruis. Lange afdronk.

druivensoort

assemblage

cuvée

rosé

- Andreas Larsson (2017) - voormalig beste sommelier ter wereld - 'Tasting 100% Blind'.

"Dark pink or light ruby red colour, probably Rosé de Saignée. Sweet and floral nose, certainly a lot of Pinot here, red cherry, raspberry, rose petal and sweet spices. The palate has some tannic / phenolic presence like a light red wine, yet with a creamy mousse, a moderately high acidity some herbal spiciness and a medium towards long finish. Rich and bold in a heavy slightly tannic style."

De wijnbouwer Ludovic Manteau.

*retour