Penet-Chardonnet - La Croix l'Aumonier 2011 Grand Cru : nieuw mei 2022.

59,92 € Excl. BTW - 72,50 € incl. BTW

 

Nieuw in ons gamma sinds 27 mei 2022.

 

 

BALANS, RIJK, COMPLEX

 

 

18/20 Gault & Millau :

"Afkomstig van een enkel perceel van Grand Cru Verzy en alleen gemaakt van Pinot Noir-druiven, onthult deze cuvée in de neus op intense wijze zijn verblijf in vaten. Zes jaar rijping op droesem heeft het milder gemaakt. De wijnachtige mond is versierd met prachtige vanille-tonen. De balans tussen zuurgraad en tannines is magisch. Mooie minerale spanning en veel frisheid. Een hele mooie champagne om nog een paar jaar in de kelder te bewaren."

 


 

La Croix l'Aumonier komt uit een perceel met oude wijnstokken en weerspiegelt een uniek terroir. Het heeft een onvergelijkbare complexiteit.

 

De wijn is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven van het perceel en werd apart gevinifieerd in eikenhouten vaten van 400 of 500 liter zonder malolactische gisting.

 

Hij valt meteen op als een geweldige Pinot Noir. Bijzonder rijk en begiftigd met een onvergelijkbare balans, toont hij een uitzonderlijke aromatische complexiteit en rijkdom gekoppeld aan een zeer lange en minerale afdronk die de kalkstenen ondergrond weerspiegelt waaruit het afkomstig is. Het is een geweldige wijn om te bewaren.

 

"La Croix l'Aumonier" is een 'lieu-dit' gelegen in het hart van het Verzy-terroir op kalkachtige grond gericht op het zuid-zuidoosten, waar de familie Penet een historisch perceel bezit van bijna veertig jaar oud. Op het perceel wordt alleen Pinot Noir verbouwd. Deze unieke cuvée is het resultaat van exclusief onderzoeken op de Grand Cru-terroirs van Verzy en Verzenay en is een van de zeldzame Grand Cru-champagnes afkomstig van een 'lieu-dit'.

 

 

Druivensoort : 100% Pinot Noir (Blanc de Noirs).

 

Terroir : Verzy, Grand Cru (Montagne de Reims).

 

Millésime : 2011.

 

Dosage : 5,6 g/l (extra brut).

 

Vinificatie : in eikenhouten vaten, geen malolactische fermentatie toegepast.

 

Beperkte productie : ongeveer 1.140 flessen. De flessen zijn genummerd.

 

Wijn-spijs : zijn kracht en complexiteit past goed bij maaltijden met vlees in saus.

 

Het uiterlijk van de fles :

De fles is eikenhout van kleur en heeft een specifieke vorm, rond maar slank en is bijzonder geschikt voor het bewaren van wijn.

De opmaak is van speciaal iriserend papier en het ziet eruit als een schilderij met een lijst met een driehoekig zilver reliëf en een blauwachtige weerspiegeling.

Van de zijkant valt La Croix l'Aumonier op dankzij een kromming van grote fijnheid in warm zilver.

Het geheel is bijzonder verfijnd en puur en blijft trouw aan het imago van authenticiteit van het Penet-Chardonnet-gamma.

Op het etiket aan de achterzijde staat een QR-code met informatie over de inhoud van de fles.

druivensoort

100% pinot noir

cuvée

millésime

- 18/20 Gault & Millau

 

- 92/100 Robert Parker

 

- 16,5/20 Jancis Robinson

 

- 17/20 Bettane & Desseauve

*retour