Manteau Rivierre - Vieilles Vignes 2010 Blanc de Noirs Brut Nature - nieuw 08/2022.

29,59 € Excl. BTW - 35,80 € incl. BTW

In augustus 2022 zijn we van start gegaan met een nieuwe samenwerking: Champagne Manteau Rivierre. Na het ontdekken van de wijnen van Ludovic Manteau kan u zich misschien ook aansluiten bij zijn slogan: "een authentieke schepper van atypische champagnes".

 

Druivensoort: 100% Pinot Meunier.

 

Millésime: 2010.

 

Dosage: 0 g/l (brut nature).

 

Guide Veron (2016):

Zien: Goudkleurig en sprankelend, discrete schuimkraag, aanhoudend.

Neus: Intens, hij voert ons mee in zijn bedwelmende farandole van gekonfijte aroma's van rood en zwart fruit, met hints van kirsch en onderbroken door discrete specerijen, een signatuur van de meunierdruif, de exclusieve variëteit van deze cuvée.

Later neemt de rijpheid van de champagne het over, zacht en warm, met zijn geuren van honing en gebak die langzaam evolueren naar cacao en gebrande koffie, verkregen door 5 jaar rijping op de latten van de flessen vóór de degorgering.

Smaak: Frisse aanzet, dankzij de selectie van de eerste sappen (cuvée), tijdens de persing van de druiven, gedragen door de levendige mineraliteit.

Het gehemelte is strelend, smakelijk en hecht, bijna gestructureerd, ongetwijfeld de uitdrukking van het perceel van oorsprong van de druiven geplant in 1951, met lage opbrengsten, waarvan de planten afkomstig zijn van massale selectie (voorouderlijke selectie door de wijnmaker).

Heerlijke zeer lange afdronk, met rood fruit. 

druivensoort

100% pinot meunier

cuvée

brut nature

- Andreas Larsson (voormalig beste sommelier ter wereld), 2017:

"Medium deep golden colour with a gentle mousseux. The nose is open and generous, rather vinous with roasted nuts, ripe fruit, windfall, plum, pear and pain d’épice notes, feels rather Pinot-like. The palate is bold and broad with a fresh backbone, mild creaminess, darker fruit and spicy notes with a slight bitterness and a rather long finish. Classic and vinous style already with maturity."

*retour