René Geoffroy - Cuvée Expression Premier Cru : wit fruit, hints van hooi.

27,19 € Excl. BTW - 32,90 € incl. BTW

 

WIT FRUIT, HINTS VAN HOOI

 

 

De Standaard Magazine 4 op 5 sterren (2019) :

"... dat levert een lichtgele wijn op, die intens geurt naar wit fruit, bloemen en hints van hooi. Verfrissend en sappig met zuur en bitters in finale. Lekker als aperitief bij bladerdeeghapjes."

 

16/20 Gault & Millau (2019) :

"De neus is elegant, op quetschpruimen, framboos en rabarber. De smaak is fijn, licht en omlijst door een citroenachtige frisheid."

 


 

Smaak : Rijp met mooie aroma’s van appelcompote aangevuld met vanilletoetsen. Zeer fijn in de mond zonder agressiviteit en met veel diepte van fruit. Zeer frisse finale.

 

Druivensoorten : 35% Pinot Noir, 30% Chardonnay, 35% Pinot Meunier. 50% van de oogst van 2018 en 50% reservewijnen.

 

Terroir : Cumières en Hautvillers Premier Cru (Marnevallei).

 

Dosage : 3 g/l (extra-brut).

 

Dégorgement : april 2022.

 

Drinken : te drinken als aperitief, met zeevruchten of met hapjes op basis van bladerdeeg.

 

Vinificatie : malolactische fermentatie deels vermeden. Bewaring 33 maanden in stalen vaten en de reserverwijnen deels in eikenhouten vaten.

 

Ook beschikbaar in Magnumflessen (150 cl).

druivensoort

assemblage

cuvée

brut

- 91/100 James Suckling.com :

"Lots of apple and brioche aromas and flavors. Full body. Creamy and layered. Very fruity and crafted. Decadent and flavorful in the end. Drink now." (2019)

 

- 16/20 Gault & Millau (2019) :

"De neus is elegant, op quetschpruimen, framboos en rabarber. De smaak is fijn, licht en omlijst door een citroenachtige frisheid."

 

- 16/20 Gault & Millau (2018) :

"Puur en precies, de neus doet denken aan rijpe peer, Arlequin-snoepjes en Bretonse zandkoekjes. Steunend op verkwikkende zuurtjes, behoudt de mond een lekkere afdronk. Schitterende aperitiefchampagne."

 

- 15/20 Bettane & Desseauve (2016)

 

- Gekozen als 21ste beste Brut champagne door la Revue du vin de France (december 2016).

 

- Parker :

"…it's cool and a little grassy ,…, is substantial; there'll be more straw and hay when it fills out, but this departs from the easy succulent style of old. I still like it!"

 

- Huischampagne van een Belgisch Michelinster restaurant.

*retour