René Geoffroy - Volupté 2013 1er Cru : brioche, mineraal.

34,71 € Excl. BTW - 42,00 € incl. BTW

 

 

BRIOCHE MINERAAL

 

 

17/20 Le Point (Jacques Dupont, 2020) :

"Minerale neus, peer, smakelijk in de mond, brioche, gedroogde abrikoos, zeer persistent op toetsen van dragee." (millesime 2010)

 


 

Omschrijving : 

Champagne met goudkleurige tinten en met fijn en licht schuim. In de neus vermengen exotisch fruit (ananas, lychee, grapefruit) zich met een delicate mineraliteit om echte puurheid te brengen. De zijdezachte en verfijnde smaak onthult een opmerkelijke structuur, onderbroken door delicate aroma's van brioche of verse boter.

 

Deze champagne kan gedronken worden als aperitief en bij geraffineerde vis als gebraden zeebaars en tarbot en met geitenkaas of Parmezaanse kaas.

 

 

Druivensoort100% Chardonnay (Blanc de Blancs).

 

Terroir : Cumières (Premier Cru), Montagne de Reims. Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken bedraagt 35 jaar.

 

Dosage : 1 g/l (extra brut).

 

Millesime : 2013.

 

De malolactische fermentatie werd vermeden en bewaring van de wijn vindt deels plaats in houten vaten.

 

Speciale fles 'antique'. 

druivensoort

100% chardonnay

cuvée

millésime

- Gekozen door 2 Belgische Michelinster restaurants.

 

- 94/100 Alberto Lupetti - Le Mie Bollicine (2021) :

"De neus is ongewoon strak, niet erg expressief, op het punt dat hij veel verder achter lijkt te liggen dan de 2014 die even daarvoor in de preview werd geproefd (hij zal in Grandi Champagne 2022-23 vermeld staan). Het vergt geduld, maar dan geleidelijk aan, een lichte citrustoon (grapefruit) en vooral veel mineraliteit, dan vergezeld van tonen van tropisch fruit. Hij geeft vooral een gevoel van precisie, spanning, zuiverheid, nooit van vinositeit zoals meestal het geval is bij Chardonnays buiten de Côte des Blancs. Al deze mooie kenmerken openbaren zich nog duidelijker in de mond, schitterend door zijn sappigheid, energie, spanning, ontspanning. Het is intens in zijn mineraliteit en nog steeds citrusachtig, met precies de juiste hoeveelheid boterigheid, een vage fruitige terugkeer en een hartige groei die leidt tot de zeer lange afdronk. Het wijnjaar is er met zijn frisheid en zuiverheid, maar Jean-Baptiste slaagde erin een opmerkelijke stevigheid naar voren te brengen zonder elegantie te missen. Uitstekend." (millesime 2013) (vertaald uit het Italiaans).

 

- 17/20 Le Point (Jacques Dupont, 2020) :

"Minerale neus, peer, smakelijk in de mond, brioche, gedroogde abrikoos, zeer persistent op toetsen van dragee." (millesime 2010)

 

- 98/100 James Suckling.com (2019) :

"Apple puree, lemon brioche, cream and pastry on the nose and the palate. Full body. Creamy with very fine bubbles and a long and flavorful finish. Great finish. A triumph in a year that is contentious for some palates. To succeed in challenging years is the sign of a great vigneron and we love this! Drink now." (millesime 2011)

 

- 94/100 Wine Advocate (Stephan Reinhardt) (2018) :

"The 2009 Brut Premier Cru Volupté is composed of 70% Chardonnay and 30% Pinot Noir (the wine is blended differently every year), with all the grapes sourced from the chalky soils of Cumières. The 2009 opens with bright and fresh fruit on the excitngly clear, elegant and seductive nose. The palate is rich and intense but also reveals fascinating purity, elegance and finesse as well as an expressive, mouth-wateringly salty and tensioned finish. Seventy percent of the Volupté was aged in oak, the rest in enamel. The 2009 is the last Volupté that will include Pinot Noir; from the 2010 vintage onward, it will be a Blanc de Blancs (like it was before the 2004). This is an ideal aperitif but goes very well with fine fsh and even cheese, especially when evolved. Tasted April 2018." (millesime 2009)

 

- 16,5/20 Gault & Millau (2018)

 

- 16/20 Bettane & Desseauve (2018)

 

- 15,5/20 la Revue du vin de France (2018)

*retour