René Geoffroy - Terre 2009 Premier Cru Extra Brut : complexiteit en kracht.

67,36 € Excl. BTW - 81,50 € incl. BTW

Millésime 2009 op stock sinds 20/01/2022.

 

 

COMPLEXITEIT EN KRACHT

 

 

coup de cœur - Gault & Millau :

"Schitterende cuvee. Een echte coup de cœur. De neus is van zeldzame rijkdom, met aroma's van vers rood fruit, de hand van Boeddha, steenfruit en wit hout. De smaak is zowel fijn als intens, bedekt met een betoverende houtachtige noot. Serveer in Bourgondische wijnglazen om er optimaal van te genieten."

 


 

Omschrijving :

Deze champagne mag u ongeveer 30 minuten caraferen en drinken op een temperatuur van ongeveer 12 graden. Te drinken bijvoorbeeld met krab met safraan, risott met truffels en Parmesaanze kaas, gegrild rundvlees.

 

Aroma's van aalbes, cassis en kers, vanille, kaneel en peer. Bouquet van citrusvruchten, perzik, abrikoos. Pure en hechte smaak aangescherpt met mineraliteit. Boterige noten en toast die overgaan in koffie en chocolade.

 

Samenstelling : 70% Pinot Noir, 30% Chardonnay.

 

Terroir : Cumières, Premier Cru (Montagne de Reims).

 

Millésime : 2009.

 

Dosage : 3 g/l (extra brut).

 

Rijping : 10 jaar bewaard in de fles in de kelders van Champagne Geoffroy.

 

Vinificatie : volledig in eikenhouten vaten. Enkel de druiven van de oudste percelen (gemiddeld 50 jaar) worden geselecteerd.

 

Speciale fles type "antique".

 

Beperkte productie van ongeveer 3.500 flessen.

druivensoort

assemblage

cuvée

millésime

- 95/100 Wine Advocate, Stephan Reinhardt :

"The 2006 Extra Brut Premier Cru Millésime Terre is pure, fine and intense on the nose, with sweet cherry flavors and a spicy-mineral background. Rich, round and elegant, this is a very fruity-elegant and balanced vintage Champagne with a (very discrete) touch of Jura/Jerez oxidation on the finish. You get nice finesse and elegance here. This finish is long, complex, pretty intense and salty. Fascinating. This is a blend of 30% Chardonnay and 70% Pinot Noir that was disgorged in July 2017 with a dosage of four grams per liter." (vintage 2006)

 

- coup de cœur Hachette (2016) :

"Voor de tweede keer op rij ontvangt deze wijnbouwer een coup de cœur. Dit jaar gaat de onderscheiding naar een vintage die een goede helft van Chardonnay combineert met 30% pinot noir en 20% pinot meunier. De basiswijnen werden gevinifieerd in vaten zonder chaptilisatie, zonder malolactische gisting en onder kurk getrokken. Het resultaat is een bloemige neus met finesse en een krachtig en fris gehemelte, licht houtachtig, met aroma's van witte bloemen en gedroogd fruit. Ristto met truffels."

 

- 95/10 The Champagne Guide (Tyson Stelzer)

 

- Guide Larousse du Champagne: *****

 

- 18/20 Le Point (Jaques Dupont)

*retour