René Geoffroy - Blanc de Rose 1er Cru 2014 : delicaat en licht.

59,30 € Excl. BTW - 71,75 € incl. BTW

 

 

LICHT EN DELICAAT

 

 

Arnaud Lallement - chef van l'Assiette Champenoise (3 Michelin sterren) :

"Alle cuvées van Jean-Baptiste zijn opmerkelijk, maar hij heeft zich van zijn collega’s weten onderscheiden door een Blanc de Rose rosé aan te bieden. In de Champagne worden roséwijnen meestal op twee manieren gemaakt, ofwel door een witte wijn te mengen met een rode wijn van de Coteaux-Champenois AOC, of door de sappen te laten macereren met de schil van de blauwe druiven. Dit wordt de rosé de saignée genoemd. Jean-Baptiste durfde het aan pinot noir en chardonnay samen te macereren in een open eiken vat. Ik wilde eens iets anders bieden, legt hij uit. Dat is geslaagd !"

(Émotions en Champagne La Suite, 2018)

 

 

17/20 Le Point (Jacques Dupont) 2020 :

"Bloemig, Pierre de Ronsard roos, saffraan, strak, elegant, kruidig, lang en fijn in de mond."

 


 

Proeven :

De delicatesse van de neus onthult tonen van rozenblaadjes, violet en een vleugje grenadine. In de mond maakt opvallende mineraliteit aroma's van mandarijnschil en roze grapefruit los. Alles aangevuld met een uitstekende bitterheid en een zeer aangename frisheid in de afdronk.

 

Rosé Champagne als resultaat van een maceratie van Pinot Noir en Chardonnay, samen in hetzelfde vat. Een geweldige primeur in Champagne.

 

Oogstjaar : 2014.

"Getroffen door voorjaarsvorst, zomerhagelstenen en de verwoestingen van meeldauw heeft 2012 het de mensen in de Champagnestreek moeilijk gemaakt. Maar uiteindelijk is het resultaat uitzonderlijk. De druiven hebben een uitzonderlijk natuurlijke concentratie bereikt. En vooral de Pinot Noirs kondigen geweldige Blanc de Noirs aan." (la Revue du vin de France)

 

Druivensoorten : 50% Pinot Noir, 50% Chardonnay.

 

Terroir : Cumières (Marnevallei), Premier Cru.

 

Dosage : 4 g/l (extra brut).

 

Speciale fles : 'antique' en speciale verpakking (kleur wit en rose).

druivensoort

assemblage

cuvée

millésime

- 16/20 la Revue du vin de France

 

- 16,5/20 Gault & Millau

 

- Robert Parker Wine Advocate (Stephan Reinhardt) (2018) :

"The NV Rosé de Saignée Blanc de Rose Extra Brut is a 50/50 blend of Chardonnay and Pinot Noir, and the two varietes were macerated and fermented together in the same vat. Redcurrant and foral aromas on the nose lead to an intense and fruity yet pure, straight, fresh and light palate with pink grapefruit favors on the finish. Based on the 2012 vintage, this is a firm and very linear Rosé de Saignée with good grip and refreshing length. Disgorged in November 2017; tasted in April 2018"

 

- 5 op 5 Gerhard Eichelman (2017) :

"De Blanc de Rose Extra-Brut Premier Cru bestaat voor de helft uit Chardonnay en voor de helft uit Pinot Noir, maar is geen rosé d'assemblage, want de druiven worden samen geweekt (gemacereerd); de dosering is 2 tot 3 gram. 2012 is fascinerend helder, toont rood fruit, rokerige tonen, is complex, fris, precies, krachtig, helder en lang, zeer puristisch." (vertaald uit het Duits)

*retour