R. Pouillon & Fils - Brut Réserve : verse amandel met honing.

24,38 € Excl. BTW - 29,50 € incl. BTW

 

 

Een Champagne die op de wijnkaart staat bij meerdere Belgische Michelin-ster restaurants.

 

 

17/20 Gault & Millau :

"Als een metronoom tekent Fabrice Pouillon opnieuw een prachtige 'brut sans année' (BSA) en vervolgt hij zijn opmars naar de hogere regionen van de Champagne. Zijn meest recente aanwinst speelt opnieuw de kaart van de herfst met zijn tonen van kweepeer, geroosterde appel en gedroogd fruit Een warm universum gedragen in de mond door een wilde wijn, rond, een beetje afgemeten, maar begiftigd met een gedistingeerde bubbel. Zeer mooie 'brut sans année' gedomineerd door pinot noir!"

 

Hachette (2019) :

"Basisjaar van deze cuvée is de oogst van 2014 met 20% reservewijnen en steunt grotendeels op de blauwe druiven (pinot noir 65%, meunier 20%). Wijn op hout gelagerd (gedeeltelijke vinificatie in vaten, rijping van reservewijnen in eikenhouten vaten). Het is niet verwonderlijk dat het aromatische palet geroosterde tonen onthult, gecombineerd met gekonfijt fruit; zijn harmonieuze smaak is gestructureerd en licht tannine, krachtig en fris. Persoonlijkheid."

 


 

Neus : de Brut Réserve is mooi goudkleurig en heeft aroma’s van acacia, dennennaald, meidoorn en confituur van kweepeer.

Mond : mooi evenwichtig in de mond en met een smaak van verse amandelen en hij heeft een honingachtige finale.

 

Druivensoorten : 65% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier, 15% Chardonnay.

-50% 2017, 25% 2016, 25% reservewijnen. 
 

Dosage : 5 g/l (brut).

 

Rijping : in eikenhouten vaten.

 

Terroir : Mareuil, Epernay, Festigny, Mutigny, Avenay.

druivensoort

assemblage

cuvée

brut

- 16/20 Gault & Millau (2019) :

"Deze karakteristieke cuvee van Champagne R. Pouillon & Fils is een blend van drie druivensoorten, met Pinot Noir als dominante druif. De champagne onthult bloemige aroma's (gedroogde bloemen, potpourri), gedroogd fruit en kweepeergelei. In de mond ongecompliceerd en reproduceert het dezelfde aroma's. Een hele mooie wijn voor op een kaasplateau of gewoon als aperitief."

 

- iDealWine (2018) :

"The domain’s emblematic cuvée, Brut Réserve is a blend of several terroirs vinified in steel vats and barrels. It has a golden colour and fine bubbles which give off floral primary aromas and secondary aromas of dried fruits and quince, due to its élevage in oak. Excellent at aperitif or paired with delicate starters."

 

- Wine Spectator : 

"Rijk en zijdezacht. Een grootse Champagne met aroma’s van vanille, toast, chocolade en honing."- 17/20 Jancis Robinson


- Champagne op de wijnkaart van meerdere Belgische Michelin sterrestaurants.

*retour