R. Pouillon & Fils - Rosé de Macération 1er Cru MFP : geen stock.
39,13 € Excl. BTW - 47,35 € incl. BTW
Terug op stock verwachting november 2022.
Deze rosé van Fabrice Pouillon heeft een nieuw wijnmakingsproces ondergaan : 'Méthode Fabrice Pouillon' (MFP). Er wordt enkel gewerkt met de suikers die van nature in de druiven aanwezig zijn. Deze methode past hij sinds 2006 toe op zijn 'tête de cuvée', Chemin de Bois. En nu in 2022 voor het eerst in zijn Rosé de Macération Premier Cru. Elegantie troef.
EXPRESSIEF EN ELEGANT
17/20 Gault & Millau :
"Een pure Pinot Noir met een intens roze kleur. Een gastronomische rosé die toetsen van rood fruit onthult. In de neus verleidt het u met fruitige aroma's die in de mond doorgaan met een lichte sensatie van banketbakkersnoten. Een expressieve en wijnachtige wijn."
La Revue du vin de France (2021) :
"Geslaagde rosé de macération (basis 2016), kleurrijk, met intense, sappige smaken van rood fruit in de mond."
Neus : in de neus domineren de rode vruchten met smaken van kers (kirsch), gestoofde aardbeimoes en een puntje zoethout.
Mond : in de mond vinden we de smaken van framboos en aalbes terug.
Deze Rosé is gemaakt van 100% Pinot Noir-druif en op basis van de maceratie-techniek*. Hij heeft een mooi diepkoperen oppervlak van appelsientoetsen.
* = Voor de vinificatie van rosé champagne door middel van maceratie weken de ontsteelde blauwe druiven eerst enige tijd (afhankelijk van het jaar) 1 tot 3 dagen in kuipen totdat het sap de gewenste kleur heeft.
Druivensoort : 100% Pinot Noir, waarvan 20% uit 2018 en 80% uit 2019.
Terroir : Mareuil-sur-Aÿ, Premier Cru (Marnevallei).
Dosage : 4 g/l (extra brut).
Dégorgement : 4e kwartaal 2021.
druivensoort
100% pinot noir
cuvée
rosé
- 17/20 Gault & Millau
- Hachette :
"Hij toont naar hartelust zijn Pinot Noir-kwaliteiten."
- 90/100 Wine Spectator
Collège Culinaire de France : Producteur Artisan de Qualité.
Gastronomische referenties : Restaurant Maison Lameloise*** (FR), La Chèvre d'Or*** (FR), L'Astrance** (Parijs).
