R. Pouillon & Fils - Les Valnons 2015 Grand Cru Aÿ : op stock 15/03/2022.

54,75 € Excl. BTW - 66,25 € incl. BTW

 

Terug op stock sinds 15/03/2022.

 

 

KRACHTIG EN GERAFFINEERD

 

 

18/20 Gault & Millau :

"Vorig jaar al overweldigend in de prachtige 2010 vintage en wint dit jaar een coup de cœur ondanks het moeilijke jaar 2011 in de Champagne! Deze parcellaire champagne uit Aÿ hervindt de emoties van de vorige editie.

We vinden een achtergrond van geroosterde appel, groene walnoot, curry en amandel die kenmerkend is voor wijnen die zijn ontstaan uit gecontroleerde oxidatie.

De smaak, meesterlijk in textuur, fijn en mineraal van reliëf, is fascinerend door zijn oprechtheid. Hij wordt gedragen door een slanke, luchtige bubbel die deze "perfecte" wijn verder verlengt en die geen dosering op de afdronk nodig heeft. Gewoon heerlijk!" (millesime 2011)

 

17,5/20 Gault & Millau :

"Deze parcellaire cuvee van Chardonnay op klei- en kalksteenbodem werd gevinifieerd in eikenhouten vaten. In de neus fijn en delicaat en openbaart zich op bittere amandel terwijl in de mond de aanraking delicaat en zijdeachtig is. Complex en wijnachtig, met delicate houtachtige en rokerige toetsen. Deze champagne toont zonder kunstgrepen en zonder dosering het potentieel van zijn terroir." (millesime 2012)

 


 

Omschrijving :
 
 
De cuvée 'Les Valnons Grand Cru 2015' is een champagne met een bleke, gouden kleur. De bubbel, fijn en intens, geeft een gevoel van lichtheid.
 
We ontdekken een mooie aromatische uitdrukking van witte bloemen, vers fruit, met een vleugje vanille en een brioche-toon. Met meer lucht en zuurstof erbij komen aroma's van lindebloesem samen met een suggestie van honing, en niet te vergeten frissere, meer minerale tonen.
 
De smaak is delicaat en levendig, met citroenachtige, minerale en zilte smaken. 

Deze cuvée toont het karakter van één enkel parceel, te weten Les Valnons. Hij is samengesteld uit 100% Chardonnay, een druivensoort die voor Aÿ zeldzaam is. De Aÿ-streek brengt krachtige en rijke wijnen voort. 

 

Druivensoort : 100% Chardonnay (Blanc de Blancs).

 

Terroir : Grand Cru Aÿ (Montagne de Reims).

 

Jaargang : 2015.

 

Vinificatie : in eikenhouten vaten.

 

Dosage : 2 g/l (extra brut).

 

Wijn-spijs : gerookte zalmblini's met mierikswortelcrème.

 

Beperkte productie van ongeveer 1.500 flessen.

druivensoort

100% chardonnay

cuvée

millésime

- 95/100 Meininger Wine Business (2020) :

"Munt, fijne citrustoesten, zeer fris, aantrekkelijke neus, houtachtig, geroosterd, mooie zuurgraad, licht geroosterd, gripachtige textuur, toets van groene thee, hazelnoot in de mond, puristisch, grote lengte."

 

- 16,5/20 la Revue du vin de France (2017) :

"Afkomstig uit Grand Cru Aÿ, vooral beroemd om zijn Pinots Noirs, ontwikkelt deze in eikenhouten vaten gevinifieerde Chardonnay een sprankelende kracht, biedt ze een verfijnde bubbel en veel jeugdigheid. Een champagne om te bewaren."

 

- 16/20 la Revue du vin de France :

"Een sappige champagne met een lekkere intense expressie. En toch is het een chardonnay! Het smakelijke sap is vol in de mond en is groots van karakter." (millesime 2012)

 

- 17,5/20 Bettane en Desseauve :

"Een ongebruikelijke 100% Chardonnay uit Aÿ. Deze champagne geeft het karakter weer van het parceel Les Valnons en ontwikkelt zich perfect met een intensiteit en complexiteit die dit geweldige terroir waardig is." (millesime 2008)

*retour