R. Pouillon & Fils - Chemin du Bois 1er Cru 2015 : terug op stock 15/03/2022.

80,74 € Excl. BTW - 97,70 € incl. BTW

 

Terug op stock sinds 15 maart 2022.

 

"CHEMIN DU BOIS 2015 PREMIER CRU"

- MÉTHODE FABRICE POUILLON

 

 

EEN UITZONDERLIJKE CUVÉE

 

 

Gault & Millau

"Een fascinerende interpretatie van Pinot Noir uit Mareuil-sur-Aÿ. Er werden precies 2.313 flessen gemaakt van deze zonnige vintage, en elke fles geeft reden tot opwinding.

Opwinding gegenereerd vanaf de eerste slok door het volume, indrukwekkend, waarbij de wijn krachtig lijkt zonder de littekens van een warm jaar te dragen (hetgeen zeldzaam is in een jaargangwijn).

Opwinding dan in op het gebied van de aroma: toetsen van bijenwas, nectarine en gebakken appel een paar toetsen van granen en noten combineren in een heerlijke en ultraverteerbare afdronk." (millesime 2009)

 

16/20 en coup de cœur La Revue du vin de France

"De champagne is ontwikkeld volgens een unieke methode: de fermentatie en de dosering gebeuren met de suiker van de druiven. Vol, gebouwd op een expressieve pinot noir met toetsen van gekonfijt rood fruit, gedragen door een zachte bubbel en een kalmerende oxidatieve textuur. Dit is een zeer mooie champagne om nu bij maaltijden te drinken." (millesime 2009)

 


 

 

Terroir :  'Chemin du Bois', Mareuil-sur-Aÿ, Premier Cru (Marnevallei).

 

Millesime :  2015.

 

Druivensoort : 100% Pinot Noir. Gerijpt op eikenhouten vaten.

 

Dosage : extra brut. Gevinifieerd zonder toevoeging van suiker.

 

Beperkte productie600 flessen, elke fles is genummerd op het tegenetiket.

 

Stock : 5 flessen (13 mei 2022).

druivensoort

100% pinot noir

cuvée

millésime

- 16/20 en coup de cœur la Revue du vin de France :

"De champagne is ontwikkeld volgens een unieke methode: de fermentatie en de dosering gebeuren aan de hand van de suikers van de druiven. Vol, gebouwd op een expressieve pinot noir met toetsen van gekonfijt rood fruit, gedragen door een zachte bubbel en een kalmerende oxidatieve textuur. Dit is een zeer mooie champagne om nu bij maaltijden te drinken."

 

- 17,5/20 Gault & Millau :

"Cuvée die verrast door zijn zachtheid, het fijne karakter, de versmeltende aroma's van druiven, gedroogd fruit en graanstengel, de natuurlijke persistentie van zijn minerale bitters (krijt), en het beeld van rijpe rist, framboos, pruim, verkwikkende terugkeer van zuurtjes en toetsen van menthol. Unieke smaak!" (millesime 2009)

*retour