Pierre Paillard - Les Maillerettes 2017 Grand Cru Bouzy: op stock.

53,72 € Excl. BTW - 65,00 € incl. BTW

Terug op stock sinds 03/11/2022.

Huidige stock: 6 flessen (04/11/2022).

 

Roomzacht, kruidig, structuur.

 

 

17/20 Le Point (Jacques Dupont) :

"Neus van geroosterde amandelen, kruiden, voldoende, romig, gestructureerd gehemelte, een wijn die vrijgevigheid en elegantie combineert."

 

17/20 Gault & Millau :

"Mooie gouden kleur en fijn getint voor deze ongetwijfeld ongefilterde Blanc de Noirs. In de neus is de druif perfect geconserveerd, aangevuld met toetsen van rook, aalbessengelei, vluchtig zwart fruit en kleine witte bloemen. De smaak is gebeiteld, sappig, precies en recht, met hints van vuursteen aan het einde van de mond." (millesime 2014)

 


 

Een champagne die uitdrukking geeft aan de identiteit van het terroir van Bouzy, grand cru, Montagne de Reims, gelegen tussen Épernay en Reims.

 

Heel elegant met alle karakteristieken van de Pinot Noir met een goede dosis van verse druiven. Lange finale met toetsen van citrusvruchten en van fruit met witte schil.

 

Druivensoort : 100% Pinot Noir (Blanc de Noirs).

 

Terroir : lieu-dit 'Les Maillerettes', Bouzy Grand Cru (Montagne de Reims).

 

Millésime : 2017.

 

Dosage : 2,0 g/l (extra brut).

 

Wijn-spijs : gerookte kabeljauw.

 

Serveren : 10-12 graden.

 

Dégorgement : januari 2022.

 

Beperkte productie van ongeveer 2.500 flessen.

druivensoort

100% pinot noir

cuvée

millésime

- 16/20 la Revue du vin de France (2021) :

"... de Maillerettes nemen op hun beurt kruidige nuances aan en beloofd een wijn te zijn om langer dan vijftien jaar te bewaren."

 

- 17/20 Gault & Millau :

"Mooie gouden kleur en fijn getint voor deze ongetwijfeld ongefilterde Blanc de Noirs. In de neus is de druif perfect geconserveerd, aangevuld met toetsen van rook, aalbessengelei, vluchtig zwart fruit en kleine witte bloemen. De smaak is gebeiteld, sappig, precies en recht, met hints van vuursteen aan het einde van de mond." (millesime 2014)

 

- 94/100 Alberto Lupetti (Le Mie Bollicine, 2019) :

"Meteen een overtuigende neus, allereerst op toetsen van krijt in plaats van fruit, fris, nooit geconcentreerd, helder, met een intrigerende tropische en kruidige toets. En het is zeker geen krachtige en uitbundige Pinot Noir, maar wel heel elegant, zuiver en precies. Fris, tonisch, sappig, ontspannen, droog, lang, smakelijk, echt schoon in de mond. Het heeft veel mineraliteit van krijt, wat een beetje het visitekaartje is van het huis, knapperig fruit dat nooit te dominant is, een mooie structuur en een levendige afdronk in zijn zilte spoor. Na een ongetwijfeld waardige 2010 gaat deze 2013 van start: geweldige champagne, vooral een grootse blanc de noirs, met een waanzinnige finesse en smaak! De cruciale balans van de filosofie van de gebroeders Paillard komt hier perfect tot uiting! Als dit zo doorgaat kunnen de buren van Ambonnay zich beginnen zorgen te maken ..." (millesime 2013)

 

- 94/100 Robert Parker, Wine Advocate (2018) :

"The 2012 Les Maillerettes Bouzy Grand Cru Blanc de Noirs Extra-Brut is a great wine based on 100% Pinot Noir for which this 2012 is exemplary. From massal selections planted in 1970, the slightly pink shimmering wine shows a deep, pure, fine and fresh Pinot bouquet with beautiful cherry and red berry and red berry aromas intermixed with substantial mineral and chalky notes. Full-bodied yet pure and fresh on the palate, this is a straight, terroir-driven Blanc de Noirs with great mineral tension and finesse. The finish is long and complex and maintains exciting precision. The must was fermented in nearly 100% stainless steel, with malolactic included. Dosed with two grams in October 2017." (Stephand Reinhardt) (millesime 2012)

 

- 95/100 Jamie Goode :

"Les Maillerettes Bouzy Grand Cru Blanc de Noirs 2010 is sensational: fine and expressive with Pinot fruitiness with a strong sens of terroir." (millesime 2010)

*retour