Pierre Paillard - La Grande Récolte 2012 Grand Cru Bouzy

67,48 € Excl. BTW - 81,65 € incl. BTW

Op stock sinds 13/11/2022.

 

18/20 Gault & Millau (editie 2023) :

"Een bijna gelijke mix van pinot noir en chardonnay van oude Bouzy wijnstokken voor dit perfecte wijnjaar. De geuren bereiken je als gedistilleerde essences, helemaal in frisheid en nuances. Men vindt perzik, verse druiven, wit fruit en citrusvruchten. In de mond biedt de wijn een echte openhartigheid en een eerlijke structuur. De minerale omlijsting loopt vervolgens uit in een eindeloze afwerking. We houden ervan." (millésime 2012)

 

18/20 Gault & Millau (2020) :

"Wat een wijn! Vanuit de neus beginnen aroma's van de pinot noir-druiven aan hun prachtige evolutie: eerst de frisse druiven, dan de gele vruchten. Na een paar omwentelingen in het glas komen de toetsen van gedroogd fruit aan. De neus is van zeldzame finesse. In de mond is het volume uitbundig en met een heel bijzondere sprankeling. Een geweldige champagne om of nog te bewaren in de kelder of om te proeven bij een verfijnd gerecht." (millésime 2008)

 


 

 

De cuvée La Grande Récolte 2012 geproduceerd door de broers Paillard is een fijne en complexe champagne, gemaakt van oude Chardonnay- en Pinot Noir-wijnstokken geplant in het Grand Cru-dorp Bouzy. 

We treffen de huisstijl aan met een lange rijping in de kelder na de malolactische gisting. Het suikergehalte is laag, rond de 1,0 g/l om een goede balans tussen finesse, frisheid en complexiteit te behouden.


 

Druivensoorten : 55% Pinot Noir, 45% Chardonnay.

 

Terroir : Bouzy Grand Cru (Montagne de Reims).

 

Suikergehalte : 1,0 g/l (extra brut).

 

Millesimejaar : 2012.

Het millesimejaar 2012 wordt door velen beschouwd als het beste oogstjaar van het decennium.

 

Rijping : 10 jaar rijping op latjes.

 

Dégorgement : maart 2022.

 

Wijn-spijs : aperitief of past perfect bij gegrilde vis, gevogelte of wit vlees.

druivensoort

assemblage

cuvée

millésime

- Bettane & Desseauve :

"Vol, verfrissend met een zachte textuur. Het aroma ontwikkelt zich naar meer complexiteit. Vineuse aanvang, zonder zwaarte, romig midden om helder en smaakvol te eindigen. Mooie wijn." (jaargang 2008)

 

- Gault & Millau :

"Mooie kleur, nog steeds heel helder en fris, voor deze cuvée die opent met prachtige tonen van haar getrage ontwikkeling, met aroma's van patisserie, abrikozencompote, pistache, die worden geleverd als aromatische geesten vanwege hun bijzondere luchtigheid.

De smaak is gewoonweg heerlijk: de sappige kant combineert met natuurlijke suikers van bijna vers fruit. De afdronk is zuiver, hartig en strak." (jaargang 2008)

 

- 93/100 Robert Parker, Wine Advocate (2018) :

"This is a highly intense and complex Champagne that represents the best of the vintage and terroir. Deep, concentrated and fresh on the refined nose, this is a firm and expressive Champagne with great finesse and purity as well as intense fruit aromas." (Stephan Reinhardt) (vintage 2006)

 

- 17/20 Gault & Millau

"Deze vintage (jaargang 2004) heeft een mooie uitdrukking, die ons een aromatisch palet van wit fruit presenteert dat gerijpt is op brioche gebak. De aanzet in de mond is erg genereus en de eindeloze romigheid geeft ons een voortreffelijke smaaksensatie. "

*retour