Pierre Paillard - Grande Récolte 2008 Grand Cru : geen stock.

53,72 € Excl. BTW - 65,00 € incl. BTW

 

 

ZIJDEZACHT EN VOLUME

 

 

18/20 Gault & Millau (2020) :

"Wat een wijn! Vanuit de neus beginnen aroma's van de pinot noir-druiven aan hun prachtige evolutie: eerst de frisse druiven, dan de gele vruchten. Na een paar omwentelingen in het glas komen de toetsen van gedroogd fruit aan. De neus is van zeldzame finesse. In de mond is het volume uitbundig en met een heel bijzondere sprankeling. Een geweldige champagne om of nog te bewaren in de kelder of om te proeven bij een verfijnd gerecht."

 


 

 

De cuvée La Grande Récolte 2008 geproduceerd door de broers Paillard is een fijne en complexe champagne, gemaakt van oude Chardonnay- en Pinot Noir-wijnstokken geplant in het Grand Cru-dorp Bouzy. 

 

Quentin Paillard : "2021 is ook het jaar van volwassenheid voor La Grande Récolte 2008, dat in evenwicht lijkt te zijn."

 

We treffen de huisstijl aan met een lange rijping in de kelder na de malolactische gisting. Het suikergehalte is laag, rond de 1,8 g/l om een goede balans tussen finesse, frisheid en complexiteit te behouden.

 

Zicht : de kleur is intens goud. De bubbels zijn fijn en elegant.

Neus : de eerste neus drukt aroma's van toast uit, gevolgd door tonen van geel fruit en bloemen, een expressieve neus vol frisheid.

Mond : de smaak is intens, zijdezacht, lang met een licht kruidige afdronk.

 


 

Druivensoorten : 55% Pinot Noir, 45% Chardonnay.

 

Terroir : Bouzy Grand Cru (Montagne de Reims).

 

Suikergehalte : 1,8 g/l (extra brut).

 

Millesimejaar : 2008. De vintage 2008 vertoont zowel complexiteit als precisie, een geweldig jaar. Deze vintage is in 2021 op dronk.

 

Rijping : 10 jaar rijping op latjes.

 

Wijn-spijs : aperitief of past perfect bij gegrilde vis, gevogelte of wit vlees.

druivensoort

assemblage

cuvée

millésime

- Bettane & Desseauve :

"Vol, verfrissend met een zachte textuur. Het aroma ontwikkelt zich naar meer complexiteit. Vineuse aanvang, zonder zwaarte, romig midden om helder en smaakvol te eindigen. Mooie wijn." (jaargang 2008)

 

- Gault & Millau :

"Mooie kleur, nog steeds heel helder en fris, voor deze cuvée die opent met prachtige tonen van haar getrage ontwikkeling, met aroma's van patisserie, abrikozencompote, pistache, die worden geleverd als aromatische geesten vanwege hun bijzondere luchtigheid.

De smaak is gewoonweg heerlijk: de sappige kant combineert met natuurlijke suikers van bijna vers fruit. De afdronk is zuiver, hartig en strak." (jaargang 2008)

 

- 93/100 Robert Parker, Wine Advocate (2018) :

"This is a highly intense and complex Champagne that represents the best of the vintage and terroir. Deep, concentrated and fresh on the refined nose, this is a firm and expressive Champagne with great finesse and purity as well as intense fruit aromas." (Stephan Reinhardt) (vintage 2006)

 

- 17/20 Gault & Millau

"Deze vintage (jaargang 2004) heeft een mooie uitdrukking, die ons een aromatisch palet van wit fruit presenteert dat gerijpt is op brioche gebak. De aanzet in de mond is erg genereus en de eindeloze romigheid geeft ons een voortreffelijke smaaksensatie. "

*retour