Pierre Gimonnet - Rosé de Blancs 1er Cru : zacht, fris, fruit, volume.

27,27 € Excl. BTW - 33,00 € incl. BTW

 

 

MINERAAL EN LICHT FRUITIG

 

 

92/100 en coup de cœur la Revue du vin de France (2021) :

"Gemaakt op basis van de oogst uit 2018 en van 95% Chardonnay. Deze champagne is een een pittige rosé, fijn en delicaat in de mond met zeer mooie tonen van klein rood fruit en een mooie toniciteit op de afdronk. Een prachtige klassieker."

 

 

94/100 The Champagne Guide - Tyson Stelzer :

"Delightfully restrained, refreshing tense and consummately mineral – the ultimate aperitif rosé."

 


 

Omschrijving :

Deze champagne is glashelder met een rose oppervlak, blank en heel puur. De levendige pareling brengt een mooi lintje van belletjes in het glas.

Geraffineerd in de neus, beginnend met aroma’s van rode vruchten, verrijkt met bloemenaroma’s en fris fruit en pompelmoes.  Een effect van frisheid dankzij zijn hoge kwaliteit.

Initieel in de mond heel levendig en luchtig, geraffineerd rood fruit gevolgd door romige tinten. De grapefruit en mandarijn toetsen zorgen voor een elegante finale en een minerale lengte die zo typisch zijn voor Gimonnet champagnes.

De broers Gimonnet : "Dit is een atypische rosé champagne op basis van een Blanc de Blancs met toetsen van rood fruit die hem extra lekker maken."

 

Samenstelling :  93% Chardonnay, 7% Pinot Noir.

 

Terroir : Chouilly, Cramant, Oger en Bouzy (allen Grand Cru), Cuis, Cumières en Vertus (allen Premier Cru).

 

Dosage : 5 g/l (brut).

 

Bewaring : 18 - 30 maanden in de fles.

druivensoort

assemblage

cuvée

rosé

- 16/20 Gault & Millau (2019) :

"Deze rosé is gemaakt van een blend van witte Chardonnay-wijnen en rode wijn uit een grand cru dorp en vertoont een mooie lichte kleur. In de neus gaan de aroma's van gemalen rood fruit vergezeld van een vleugje aardbeienlikeur. In de mond combineert de wijn een subtiele alliantie van fruitige en minerale sensaties waardoor deze champagne zowel als aperitief kan worden gedronken als bij een soepje van aardbeien. Een prachtige rosé. Bravo!"

 

- Bettane & Desseauve (2019) :

"Subtiel profiel met een elegante lengte en een luchtige fruitigheid in de afdronk. Het is heerlijk."

 

Gekozen door een Belgisch Michelinster restaurant.

 

- 90/100 Wine Spectator :

"Fresh and lively, an open-knit rosé, with hints of plum, chalk, candied lemon zest and passion fruit. A clean-cut, minerally aperitif."

 

- Gault & Millau (2013) : 

"Dit is een rosé champagne zoals we hem graag zien: vol frisheid, finesse, met aroma’s van vruchten, citrusvruchten en toetsen van bloemen. In de mond een fijne pareling, fluweelzacht met volume, fruit en frisheid met een mooie aanhoudende finale."

 

94/100 The Champagne Guide - Tyson Stelzer (2014) :

"Delightfully restrained, refreshing tense and consummately mineral – the ultimate aperitif rosé."

*retour