Pierre Gimonnet - Gastronome 2016 1er Cru : romig, fijne pareling.

31,40 € Excl. BTW - 38,00 € incl. BTW

 

 

ROMIG, FIJNE PARELING

 

 

16,5/20 Gault & Millau :

"Deze zeer mooie Gastronome is een 2014 vintage. Een cuvée met een fijne pareling, bekend als "de geparelde" en heeft een romig schuim en een lichtere bruis dan de klassieke cuvées. Het aroma combineert de smaken van witte bloemen en citrus en combineert elegantie en spanning. Een mooie cuvée om aan tafel te openen met een nobel gerecht als een kreeft." (millesime 2014)

 

16,5/20 Gault & Millau :

"Waarom Gastronome? Omdat het gemaakt wordt met een bijzonder fijne mousse-vangst en ontwikkelt het minder druk en een minder krachtige bubbel, maar is hij romiger. We benaderen de grote stille witte wijnen met een rijpe en fijne wijn die ons eraan herinnert dat champagne een geweldige witte wijn is. Probeer het met sushi." (millesime 2015)

 


 

De vintage "Gastronome" is het archetype van een frisse en elegante blanc de blancs. Op de neus ontdekken we een champagne die schittert met de finesse van zijn aroma's die citrusvruchten en witte bloemen oproepen, en op de tweede neus meer patisserie en een vleugje vanille. De "geparelde"champagne van Gimonnet.
 
 
Deze cuvée is veelzijdig: hij kan je van het aperitief tot het einde van de maaltijd vergezellen.

 

Druivensoort : 100% Chardonnay (Blanc de Blancs).

 

Terroir : 74% Chouilly, Oger, Crament (allen Grand Cru), 26% Cuis en Vertus (beiden Premier Cru). 

 

Millésime : 2016.

 

Dosage : 5 g/l (brut).

 

Bewaring : gedurende 3 jaar in de fles op latjes.

 

Spijs-wijn : kreeft, sushi.

druivensoort

100% chardonnay

cuvée

millésime

- 16,5/20 Gault & Millau :

"Deze zeer mooie Gastronome is een 2014 vintage. Een cuvée met een fijne pareling, bekend als "de geparelde" en heeft een romig schuim en een lichtere bruis dan de klassieke cuvées. Het aroma combineert de smaken van witte bloemen en citrus en combineert elegantie en spanning. Een mooie cuvée om aan tafel te openen met een nobel gerecht als een kreeft."

 

- Guide VERON des Champagnes 2022 : (millesime 2015)

"Aromatisch universum met aroma's van appel, peer en citrusvruchten, verlicht door de zilte adem van de Chardonnay. In de mond een heldere levendigheid vanwege de mineraliteit van het krijt van de Grand Crus van de Côte des Blancs. Het gehemelte is sensueel, onderstreept door de smeuïge bruis die wordt verkregen door een lichte ‘prise de mousse’"

 

92/100 Robert Parker :

"Disgorged in July 2018 with five grams per liter dosage, the 2014 Brut 1er Cru Blanc de Blancs Gastronome is showing beautifully, bursting from the glass with an expressive bouquet of ripe citrus fruits, Anjou pear, warm bread and fresh peach. On the palate, it's medium to full-bodied, fleshy but fine boned, with ripe but racy acids, a pretty core of fruit and an elegantly chalky finish." (millesime 2014)

 

- 93/100 Wine Spectator :

"A well-knit Champagne, lightly honeyed, with a creamy mousse and finely meshed flavors of glazed apricot, lemon curd and pastry dough. Backed by refreshing, juicy acidity, this features a clean-cut and aromatic finish of elderflower and oyster shell. Disgorged July 2018. Drink now through 2027."

 

- 17/20 Bettane & Desseauve (2017) :

"Zeer fijne bubbels en schuim, heerlijk romig gevoel in de mond. We houden van deze gastronomische kant van champagne." (millesime 2012)

*retour