Pierre Gimonnet - Oger Grand Cru : weelderig, grafietachtig.

28,10 € Excl. BTW - 34,00 € incl. BTW

 

 

GRAFIETACHTIG EN WEELDERIG

 

 

Gault & Millau 16,5/20 :

"Een pure Oger bestaande uit verschillende percelen van het dorp Oger, kalksteen en klei-kalksteenpercelen. In de neus zijn we in Oger met tonen van citroenschil, leliebloem en vochtig krijt. In de mond is de licht gedoseerde wijn recht, puur, gespannen, levendig en bovenal van een zeer mooie lengte. Een terroirwijn om van te genieten bij een voorgerecht van rauwe vis of scampi's op smaak gebracht met hazelnootolie."

 

17,5/20 Le Point (Jacques Dupont) :

"In de neus vers brood, iris, kalkachtig, gespannen gehemelte, hints van witte perzik, lang, vol, delicaat, complex, krijtachtige afdronk."

 


 

De wijnbouwers Olivier en Didier Gimonnet laten de persoonlijkheid van het grand cru terroir Oger zich uiten in deze cuvée. Een 'strakke' en weelderige champagne met een intense, grafietachtige mineraliteit.

 

Druivensoort : 100% Chardonnay (Blanc de Blancs).

 

Terroir : Oger, Grand Cru (ten zuiden van de Côte des Blancs).

 

Dosage : 5 g/l (brut).

 

Bewaring : 2 jaar in de fles op latjes.

 

Serveren : serveren op 9 graden.

 

Wanneer drinken : ideaal als aperitief en met gerookte zalm of kreeft.

druivensoort

100% chardonnay

cuvée

brut

- 16/20 Bettane & Desseauve (2019) :

"Mineraliteit die scherper wordt in lijn met de diepte en heeft een lichte romigheid. Deze wijn past heel goed bij een Bretoense kreeft."

 

- 15,5/20 la Revue du vin de France (RVF) :

"De Oger is trouw aan het omhullende temperament van deze cru, zonder al te gekwetst te worden door het plantaardige karakter van de vintage. Een gastronomisch succes."

 

- 17,5/20 Le Point (Jacques Dupont) :

"In de neus vers brood, iris, kalkachtig, gespannen gehemelte, hints van witte perzik, lang, vol, delicaat, complex, krijtachtige afdronk."

*retour