Pierre Gimonnet - Cuis Premier Cru Brut : geen stock.

23,55 € Excl. BTW - 28,50 € incl. BTW

Geen stock sinds 03/12/2021.

 

FRIS, PUUR, BALANS

 

 

16/20 Gault & Millau :

"Wat een finesse! De wijn opent met tonen van intact druivensap en oranjebloesem. De smaak is in perfecte harmonie met de neus en biedt een fruitige geur van vers geperste druiven. De pareling is perfect en de lengte is ideaal voor een aperitief zolang het niet te koud wordt geserveerd."

 

Robert Parker - Wine Advocate (2019) :

"De nieuwste versie van Gimonnet's Brut Premier Cru Cuis is heerlijk, barst uit het glas met toetsen van witte bloemen, groene appel, subtiele brioche en walnotenolie. In de mond is de wijn vrij dicht, helder en pittig, met een jonge en schuimige mousse, rijpe zuren en een lange nootachtige afdronk. Het is een geweldige introductie tot het Gimonnet-assortiment dat een zeer goede verhouding tussen prijs en kwaliteit vertegenwoordigd."

 


 

Boeket van witte bloemen / appelbloesem, smaak met elegantie en balans, fruitige afdronk en frisheid dankzij de bescheiden dosering. Deze brut sans année (BSA) Cuis Premier Cru Blanc de Blancs Brut is het archetype van de Pierre Gimonnet et Fils-stijl. 

 

De broers Olivier en Didier Gimonnet : "Elk jaar gebruiken we alle wijnen die we nodig hebben om deze huisstijl te reproduceren. We hechten belang deze klassieke “jaarloze” assemblage vanwege zijn constante smaak, levendigheid, lichtheid en finesse: de puurheid van de grote Chardonnays van de Côte des Blancs."

 

Olivier en Didier Gimonnet : "Voor ons zou deze cuvée de smaakpapillen moeten doen ontwaken met zijn fruitige en zeer frisse toets, zonder agressief te zijn. Vandaar ook het belang om de reservewijnen in flessen te bewaren. De pure afdronk laat het gehemelte zeer schoon achter en nodigt uit om de wijn verder te ontdekken."

 

Deze cuvee is altijd een mix van 4 tot 5 oogstjaren (momenteel van 2012, 2013, 2014, 2015 en 2016). De reservewijn wordt in flessen bewaard, en niet in vaten. Deze assemblagemethode is heel zeldzaam: “Wij zijn ongetwijfeld één van de weinige wijnbouwers in de Champagne die op deze manier werkt”.

 

 

Druivensoort : 100% Chardonnay (Blanc de Blancs).

 

Terroir : Cuis (Premier Cru), Côte des Blancs.

 

Dosage : 5,5 - 6 g/l (brut).

 

Wanneer drinken : aperitief.

druivensoort

100% chardonnay

cuvée

brut

- Trends-Tendances (2020)

"De opgewektheid en elegantie van Chardonnay komt tot uiting in Pierre Gimonnet  & Fils - Cuis 1er Cru Blanc de Blancs. Achtentwintig hectare met de hand geoogst, reservewijnen die in de fles worden bewaard om hun versheid te behouden en een lichte dosering maken een precieze champagne met een mooie fruitige textuur (mandarijn). Ongeëvenaard als aperitief en bij een verfijnd gerecht."

 

- Robert Parker - Wine Advocate (2019) :

"De nieuwste versie van Gimonnet's Brut Premier Cru Cuis is heerlijk, barst uit het glas met tonen van witte bloemen, groene appel, subtiele brioche en walnotenolie. In de mond is de wijn vrij dicht, helder en pittig, met een jonge en schuimige mousse, rijpe zuren en een lange nootachtige afdronk. Het is een geweldige introductie tot het Gimonnet-assortiment dat een zeer goede verhouding tussen prijs en kwaliteit vertegenwoordigd."

 

- 94/100 James Halliday (James' Top 100 list 2020) :

"In these days of sharply rising prices, this family-run house offers great value thanks to its magnificent chardonnay vineyards. This is Gimonnet's entry-point wine, the bouquet of white flowers/apple blossom, the palate with elegance and balance, fruit finish fresh thanks to the modest dosage of 5,5 g/l."

 

- 16/20 Gault & Millau (2016)

 

- 93/100 The Champagne Guide (2014)

*retour