Larmandier-Bernier - Longitude 1er Cru extra brut : romig, rond, gebeiteld.

34,34 € Excl. BTW - 41,55 € incl. BTW

 

Terug op stock sinds 03/08/2021.

 

ROMIG, ROND, GEBEITELD

 

 

17/20 en coup de cœur Gault & Millau (2019) :

"De neus onthult aroma's van witte bloemen en citroenschil. In de mond is het gepatineerde structuur romig en krijtachtig en ontvouwt zich op delicate wijze. Begiftigd met een mooie frisheid, zeer fluweelzacht en strelend, illustreert deze cuvée een millimeter benadering van het terroir. Om van te genieten rond een gastronomisch aperitief vergezeld van gougères (kaasbolletjes)."

 

16/20 la Revue du vin de France :

"Een melkachtige toets en verleidelijke tonen van citroen worden in de mond met een subtiel romige mousse en een minerale afdronk."

 


 

'Longitude' is de lengte, de pure, minerale en rechte stijl van deze geweldige terroirs van de Côtes des Blancs waar het krijt praktisch aan het oppervlakte komt.

 

Druivensoort : 100% Chardonnay, waarvan 40% reservewijnen aangevangen in 2004.

 

Terroir : Vertus (1er Cru), Cramant (Grand Cru), Avize (Grand Cru) en Oger (Grand Cru).

 

Dosage : 3 g/l (extra brut).

 

Wijn-spijs : gougères (kaasbolletjes).

 

Het wijndomein werkt op biodynamische wijze sinds 1999.

druivensoort

100% chardonnay

cuvée

bio

- 93/100 Robert Parker (2021) 

 

17,5 Gault & Millau :

"Allereerst de aroma's van ribotmelk, amandelcrème, een delicate geur van jasmijn, daarna verschijnen er gastronomische toetsen van gebakken appel en hazelnootboter, met een interpunctie van tonen van varen en harsachtige bomen. Wijds en rond, vertoont een zekere bonhomie, scherp  en ziltig. Zeer mooie blanc de blancs. Coup de cœur."

 

- Jancis Robinson - Financial Times (2020) :

"Although this was one of the first so-called grower champagnes to earn an international reputation, its prices have not increased unduly and quality has been admirably consistent. I would be happy with any of Pierre Larmandier's wines, such as even the more mature Terre de Vertus 2013, but this one, a top-quality Chardonnay that's livelier than many a famous grande marque, triumphed unequivocally in a recent blind tasting of champagnes and English sparking wines."

 

- 16/20 Bettane & Desseauve :

"Indringend boeket, elegant geconstrueerd, op kruiden en citrusvruchten, op de achtergrond ondersteund door toetsen van verse druiven. Dicht in de aanzet, wordt de wijn vervolgens glad en open en aan de afdronk is hij op krijt en met een toets van zilt. Opmerkelijk goed voor een cuvee uit het midden van hun gamma." (basiswijn 2016)

 

- 93/100 James Suckling.com (2019) :

"A base of 2015 vintage (it is normally one year older than Latitude). The striking, crushed-chalk and lemon aromas here are so pure. The palate has a very smooth, crisp and fresh array of attractively vibrant, dry, lemon flavors. Long, pure and dry. Drink now." (base wine 2015)

 

- 93/10 Robert Parker, Wine Advocate :

"Gedegorgeerd in december 2018 en gebaseerd op de oogst van 2015, deze nieuwste versie van Longitude Premier Cru Blanc de Blancs Extra-Brut laat zich goed zien, opent in het glas met een elegant en jeugdig boeket van citroenolie, vers gebakken brood, felgeel fruit uit de boomgaard en nat krijt. In de mond is de wijn vol van smaak, met een elegante en geconcentreerde textuur, met pittige zuren, een formidabele spanning en een fijne mousse. Deze nieuwe versie is bijzonder harmonieus en compleet. Longitude is over het algemeen een van de beste waarden in de regio; inderdaad, met de VP-botteling van Egly-Ouriet, is het een van mijn twee "huischampagnes"."

 

- 94/100 Antonio Galloni, Vinous (2018) :

"The NV Extra Brut Blanc de Blancs 1er Cru Longitude is powerful, resonant and beautifully textured in the glass. This is the Larmandier-Bernier style at its best. Almond, dried flower, lemon confit, chamomile and mint are all laced together in a super-expressive, resonant Champagne that is firing on all cylinders today. Ample and enveloping, the Longitude is a wine of pure and total class. Longitude is taken from chalk and limestone-rich sites in Vertus, Cramant and Oger that sit at the same longitude. Of these, only Vertus is a 1er Cru village, as Cramant and Oger are both Grand Crus. The current release is 60% 2014 and 40% reserve wines. Dosage is 4 grams per liter. Disgorged December 2017."

*retour