Laherte Frères - Brut Ultradition : "tussen wijn en champagne."

26,24 € Excl. BTW - 31,75 € incl. BTW

05/11/2022 : 17 flessen op stock.

 

16/20 Gault & Millau :

"Tussen wijn en champagne, prachtig! Het is wijn door zijn kracht, zijn dichtheid, zijn rijke en volle substantie en het is champagne door zijn frisheid, zijn gebeitelde veldsla, zijn rechtlijnigheid en zijn ultrafijne bubbels. Bravo!"

 


 

Een aperitiefchampagne met aroma's van gedroogde abrikoos, sinaasappelbloesem, fijne honing en zwarte framboos. Een lange en precieze afdronk met toetsen van honing en kruiden. 

Strogele kleur en met een mooie reguliere pareling.

 

Druivensoorten : 60% Pinot Meunier, 30% Chardonnay, 10% Pinot Noir.

 

Dosage : 6-8 g/l (brut).

 

Terroir : Marnevallei en Coteaux Sud d'Epernay.

 

Vinificatie : malolactische gisting deels gerealiseerd; alcoholische gisting deels in eikenhouten vaten.

 

Deze Brut Ultradition geeft een uitstekend beeld van de diverse wijngaarden van het domein van de familie Laherte.

druivensoort

assemblage

cuvée

brut

- 16/20 Gault & Millau :

"Tussen wijn en champagne, prachtig! Het is wijn door zijn kracht, zijn dichtheid, zijn rijke en volle substantie en het is champagne door zijn frisheid, zijn gebeitelde veldsla, zijn rechtlijnigheid en zijn ultrafijne bubbels. Bravo!"

 

- Gault & Millau (2020) :

"Deze cuvée is samengesteld uit de traditionele blend van de drie Champagne-druivensoorten, met een meerderheid van pinot meunier en biedt een gastronomische fruitigheid en een kalkachtige volheid verrijkt met mooie bitters. Te prefereren voor het aperitief."

 

- 15/20 Bettane & Dessauve :

"Ruim en ontwikkeld boeket in de neus, fijn gekruid en muntachtig. Romige, delicate aanzet, die in het midden van de mond aan vinositeit wint om energiek, zacht en sappig te eindigen. Het is heerlijk, origineel en dorstlessend. Bravo!"

 

- 91/100 Antonio Galloni (Vinous) :

"The NV Brut Ultradition is similar to the Extra Brut bottling, but with a bit more reserve wines and naturally higher dosage. Interestingly, that mix results in a wine with more tension and brightness than the Extra Brut version. White flowers, mint and orchard fruit are some of the notes that take shape in the glass. Finely sculpted and full of energy, the Ultradition Brut is flat-out delicious."

 

- 92/100 Wine Spectator :

"Well-spiced and mouthwatering, offers a finely detailed bead and expressive flavors of black raspberry, dried apricot, orange blossom, fleur de sel and crystallized honey. minerally on the finish."

 

- 15/20 la Revue du vin de France

 

- 17/20 Le Point

 

- 16/20 Jancis Robinson

 

Champagne Laherte Frères werd door la Revue du vin de France gekozen als 15e beste wijnbouwer in de Champagnestreek (2015).

*retour