Laherte Frères - Les Empreintes 2011 : ziltig en fruitig.

34,30 € Excl. BTW - 41,50 € incl. BTW

 

 

FRUITIG EN ZILTIG

 

 

17/20 Gault & Millau  (millesime 2011) :

"Gemaakt van een mix van gelijke delen Chardonnay en Pinot Noir, elke druivensoort komt uit een perceel van kleigrond. Deze extra brut champagne biedt een zeer mooie, complexe en geroosterde neus die zich uit in fijne tonen van gekonfijte citrus. De mond openbaart zich in lengte, met frisheid en minerale spanning. Een gastronomische wijn die men kan nuttigen in combinatie met kreeft met safraan."

 

16,5/20 Gault & Millau (millesime 2013) :

"Karakteristieke cuvée van het domein Laherte en het resultaat van een mix van gelijke delen Chardonnay en Pinot Noir afkomstig van de oogst uit 2013. De kleur is sprankelend goud en de neus onthult tonen van honing en kruiden. De boterachtige en omhullende mond ontwikkelt door naar een zilte en lekkere afdronk. Champagne om te delen rond een gekruide kabeljauw."

 


 

Dit is een champagne die doet denken aan rijp rood fruit, met een wijnachtige, dichte, kruidige en krachtige smaak. Zeer goed als aperitief of aan het begin van een maaltijd.

 

Les Empreintes betekent voor Champagne Laherte Frères het summum van het streek van Chavot (hellingen ten zuiden van Epernay). De wijnbouwer wil de typiciteit van elk jaar tot uiting brengen.

 

Les Empreintes Millésime 2013 en Millésime 2014 zijn ook bij ons verkrijgbaar.

 

 

Druivensoorten : 50% Pinot Noir en 50% Chardonnay, waarvan 1/3 gemuscateerd.

 

Terroir : Chavot, Coteaux Sud d'Épernay.

 

Dosage : 3 g/l (extra brut).

 

Vinificatie : geen malolactische fermentatie. Wijn bewaard in houten vaten.

 

Wijn-spijs : te combineren met een goede vis of wit vlees en groenten.

druivensoort

assemblage

cuvée

millésime

- 17,5/20 Le Point :  

"Rokerige neus, witte peper, vol, genereus mondgevoel, een vleugje honing, lang, zeer zuiver, finale met peer, zeer elegant."

 

- Gerhard Eichelman :
 
"Houtachtige tonen en geel fruit, complex, krachtig, zeer zuiver, licht ziltig, extreem lang ..."
 

- 17/20 Jancis Robinson :

"Very focused indeed. presumably because there is no malo and the Pinot is grown on limestone. Very marked acidity and crystalline structure. Super fresh and racy – a sort of Saar style of champagne!"

 
 
- 15,5/20 la Revue du vin de France
 
 
- The New York Times (2013) :
 
"Rich and loosely textured, with complex flavors of red fruits, spices and citrus."
 
 
 
- Cuvee stond op de wijnkaart van het voormalig beste restaurant ter wereld, Noma in Kopenhagen.
 
 
 
Champagne Laherte Frères werd als 15e beste wijnbouwer gekozen in een artikel in la Revue du vin de France (2015).
*retour