René Geoffroy - Cuvée Empreinte 2015 1er Cru : rijk, kruidig.

29,75 € Excl. BTW - 36,00 € incl. BTW

Terug op stock sinds 21/01/2022.

 

 

RIJK, KRUIDIG, CITRUS

 

94/100 Albert Lupetti - Le Mie Bollicine (2020) :

"Naar mijn mening heeft Jean-Baptiste er goed aan gedaan om deze champagne alleen op Pinot Noir te laten evolueren. Niet dat het vroeger geen geldige champagne was, inderdaad in sommige jaren zelfs uit de stoel heeft kunnen springen, maar nu vind ik dat de champagne meer identiteit heeft en expressiever en boeiender is. Jean-Baptiste heeft perfect de ‘warme’ persoonlijkheid van Cumières aan de champagne kunnen geven. Het is geen champagne die schreeuwt, integendeel, de neus is bijna delicaat maar elegant, met het frisse en lekkere fruit zonder de minste zoetheid te bereiken. Het heeft rokerige tonen en een vleugje toasting die het intrigerend maken, maar bovenal geeft het een gevoel van precisie, energie en schittering.

Maar de echte openbaring is de mond: de aanval tussen spanning, sappigheid en reinheid is een soort startpunt voor een smaak die samenkomt en dan knapt als een katapult, gespannen en geconcentreerd, enorm hartig, in een harmonieuze balans tussen fruit en donkere citrus, duidelijk mineraal in de afdronk. Het is de 'andere' blanc de noirs, anders, allesbehalve voor de hand liggend, dat wil zeggen: nooit wijnachtig, nooit donker, nooit de het fruit overbiedend. Kortom erg lekker. Absoluut om te proberen, ook omdat het een kandidaat is voor een prijs op het podium." (millesime 2014)

 


 

Omschrijving :

In de neus een complex geurenpalet van rood fruit. In de mond is de wijn luchtig, levendig met veel pareling. Een wijn met veel frisheid met nadruk op rijke smaken van aardbei, aalbes, met tinten van geurvolle bloemen zoals pioenroos. Mooi evenwichtig en een lange smaak in de mond.

 

Druivensoort : 100% Pinot Noir, een 'Blanc de Noirs'.

 

Terroir : Cumières, Premier Cru (Marnevallei).

 

Millesime : 2015.

 

Dosage : 1 g/l (extra brut).

 

Vinificatie : in eikenhouten vaten.

 

Wijn-spijs : Deze champagne past goed bij krachtige smaken zoals Bresse hoen met morieltjes, kwartel met druiven of  lamsribbetjes met tijm. Ceviche van witvis.

druivensoort

100% pinot noir

cuvée

millésime

- 16,5/20 Gault & Millau :

"Een rijke, hechte en krachtige cuvée. De minimalistische dosering van 1 g/l doet de minerale spanning toenemen en drukt de krijtachtige textuur van het terroir uit. In de mond nemen verse citrusvruchten het over van de kruidige tonen. Te serveren bij een ceviche van witvis."

 

93/100 James Suckling.com (2019) :

"Bright, wild red berries and white peaches with fresh, pastry-like lees influence. The palate has a sweep of very vinous pinot flesh with light red-fruit and subtle blood-orange flavors. Drink now. " (millesime 2012)

 

- 17/20 Gault & Millau (2017)

 

- 16,5/20 Bettane & Desseauve (2017)

 

Champagne René Geoffroy staat op de 16e plaats van de 50 op de ranglijst van de beste wijnbouwers in de Champagnestreek van la Revue du vin de France (2015).

*retour