Alexandre Penet - Premier Cru Extra Brut - VOORBESTELLING

24,38 € Excl. BTW - 29,50 € incl. BTW

 

Voorbestelling, geen stock.

 

 

Proeven :

De aanzet, zoete evocatie van de neus, is levendig maar evenwichtig, waarna het in het gehemelte eindigt met finesse in een lange finale gekenmerkt door mineraliteit. Deze 'Premier Cru Extra Brut' cuvée ontwikkelt elegante aroma's van citrusvruchten (citroen, reinette appel), peer, hazelnoten, kruiden en combineert volheid en karakter.

 

Subtiele samenstelling van 3 Champagne-druivensoorten, voornamelijk pinot noir en pinot meunier, met 30% reservewijnen en minimaal 24 maanden rijping op de droesem.

 

Afkomstig van de wijngaarden van La Maison Penet in de Grand Cru dorpen Verzy en Verzenay en aangevuld met Pinot Meunier uit de Montagne de Reims (Premier Cru). De reservewijnen zijn gerijpt in houten vaten gerijpt volgens de 'Réserve Perpétuelle'-methode.

 

 

Druivensoorten : 50% Pinot Noir (Grand Cru), 25% Chardonnay (Grand Cru), 25% Pinot Meunier (Premier Cru). Basiswijn uit 2016.

 

Rijping : 24 maanden op houten vaten.

 

Dosage : <6 g/l (extra brut).

 

Wanneer drinken : Deze karaktervolle cuvée biedt harmonie en balans, waardoor hij ideaal is voor een gastronomisch aperitief.

druivensoort

assemblage

cuvée

extra brut

- 16,5/20 Jancis Robinson 

*retour