Hoe te kiezen?

Welke Champagne kiezen?

Blanc de blancs, blanc de noirs, millésime, cuvée de prestige, rosé de saignée, dosage, terroir, magnum... De termen zijn soms verwarrend.

Organiseert u een feest, zoekt u een welgekozen champagne bij een gerecht, zoekt u een champagne als aperitief of bent u op zoek naar een passend geschenk? We helpen u graag bij de keuze van uw champagne.

Neemt u contact op met 010/84.02.04 of stuur een e-mail naar erik@notrecomptoirduchampagne.be voor een advies op maat.

 

 

Een aantal ideeën om Champagnes te combineren met gerechten:

- Champagne zonder toegevoegde suikers (non-dosé of brut nature): sashimi, sushi, riviervis, schelpdieren.
- Champagne Blanc de blancs (100% chardonnay): gerookte zalm, sashimi, sushi, schelpdieren, gegrilde vis.
- Champagne brut en fruitig: carpaccio van avocado, groententerrine, zachte kazen, fruittaartjes.
- Champagne rosé: ganzenlever, taartjes van rood fruit, chocoladetaartjes.
- Vineuze Champagne: ganzenlever, kreeft, Sint Jacobsschelpen.
- Champagne millésimé: gerookte zalm, Sint Jacobsschelpen, hoenderborstfilet met truffels
- Cuvée de prestige: ganzenlever, Sint Jacobsschelpen, kreeft.
 

Dit zijn slechts suggesties en uiteraard geldt ook hier “ieder zijn smaak”.