Pierre Gimonnet & Fils - Fleuron 2010 (75cl) - 17/20 Gault & Millau

29,75 € Excl. BTW - 36,00 € incl. BTW

 

 

INTENS EN FRUITIG

 

 

Gids Dussert-Gerber: "... een wijdse cuvée met een lange afdronk, de mousse is intens en fruitig. Gedomineerd door perzik en toast. Intens en complex." 

 

Dit is de traditionele millésime champagne van het domein Pierre Gimonnet & Fils.

 

De cuvée ‘Brut Fleuron’ wordt uitsluitend gemaakt van druiven uit de beste oogstjaren en is een nauwkeurige samenstelling van de diverse wijngaarden (terroirs) van het Huis die deze millésime typeren: 83% Grand Cru uit Oger, Cramant en Chouilly. Dosage: ± 5 g/l (brut).

 

De druiven afkomstig van de grand cru percelen (m.n. Chouilly) zijn altijd in de meerderheid, maar de wijnbouwer is van mening dat de wijn van zijn Cuis-percelen (premier cru) essentieel zijn om de eigen “Pierre Gimonnet-stijl” te kunnen realiseren: een grootste millésime moet een wijn van hoge kwaliteit zijn die met plezier gedronken wordt en evenwicht biedt tussen elegantie, fijnheid en geconcentreerdheid.

 

Handmatige geoogst en geperst op traditionele wijze.

 

Hachette (2013): “… deze 2006 bekoort vanwege zijn hoge kwaliteit:… levendig, gestructureerd, in balans en lang, precies goed gedoseerd, deze millésime is perfect als aperitief en in combinatie met een bedje van ganzenlever.”

druivensoort

100% chardonnay

cuvée

millésime

- Bettane & Desseauve (2017) : 17/20

- Gault & Millau : 17/20

- Bettane & Desseauve (2013): 17/20

- Dussert-Gerber: "... een wijdse cuvée met een lange afdronk, de mousse is intens en fruitig. Gedomineerd door perzik en toast. Intens en complex."

- Vinalies 2011: gouden medaille.

www.notrecomptoirduchampagn
Terug