CHAMPAGNE RENÉ GEOFFROY

“De verschillen benadrukken om steeds het beste te bieden.”

 

 

Het huis René Geoffroy is sinds de 17e eeuw gevestigd in het hart van de Marnevallei. In hun werkwijze stellen ze het terroir centraal. De medewerkers van het huis René Geoffroy bewerken en ontwikkelen het terroir iedere dag weer om het zo nog beter te leren kennen. Deze zoektocht naar harmonie met de natuur wordt gevoed door hun visie van respect voor het leven, het milieu en met het oog op de toekomstige generaties. Men maakt gebruik van de ‘lutte intégrée’, een werkwijze die vooral gebaseerd is op verbod op het gebruik van chemische onkruidverdelgers.

 

Om het leven in de grond beter te beschermen en te verbeteren wordt de grond op natuurlijke wijze bewerkt met behulp van natuurlijke begroeiing, het niet wieden van natuurlijk aanwezige bloemen, en organische bemesting. Zo worden de wortels gestimuleerd om hun voedingstoffen zo diep mogelijk op te nemen en krijgen de druiven de geest van het terroir, tot in het hart van de wijnen. Uit het subtiele verbond tussen de bodem, de druivensoorten het klimaat van Noord-Champagne en de ligging van elk perceel komen de Champagnes van het huis René Geoffroy voort.

 

"Ook in de kelders werken we met hetzelfde respect voor het leven, geduld, oog voor detail, en streven naar zuiverheid", aldus Jean-Baptise Geoffroy.

 

De druiven van de drie belangrijkste druivensoorten van de Champagnestreek (Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay) worden zachtjes geplet in de traditionele wijnpers van de wijnmaker. Vervolgens maakt Jean-Baptiste Geoffroy zijn wijn op basis van de percelen. Door de druiven van de verschillende percelen apart te persen kan hij beter spelen met de verschillende eigenschappen van elk terroir. Zo heeft de wijnmaker een legio aan mogelijkheden om cuvées te maken die elk authentiek zijn en een eigen karakter hebben.

 

Daarenboven voegt het gebruik van eikenhouten vaten subtiele en complexe aroma’s toe aan de wijnen.

 

Jean-Baptiste Geoffroy vermijdt net als zijn voorgangers de malolactische gisting (tijdens de malolactische gisting verandert het smaakpalet van de wijn en daarom vermijden sommige wijnmakers dit) om zo de oorspronkelijke frisheid van de champagne de bewaren.

 

Hij accepteert dat hij hierbij enkele risico’s kan lopen, maar hij geeft er de voorkeur aan om de natuurlijke verschillen van zijn champagnes tot uiting te brengen.
 

onze selectie van dit Domein