1 totaal artikelen 0,00 €

CHAMPAGNE PIERRE GIMONNET & FILS

"Het terroir is een meesterwerk van de natuur. Wij interpreteren het."

 

Volgens de wijngids Parker (2012) behoort Pierre Gimonnet & Fils tot de 15 beste wijnbouwers van de Champagnestreek.

 

In 2012 kent de wijngids Bettane & Dessauve Pierre Gimonnet & Fils opnieuw ‘4 vaten’ toe. Slechts vier grote Champagnehuizen (Krug, Salon, Bollinger en Dom Pérignon) krijgen de hoogste beoordeling van ‘5 vaten’ toebedeeld. Het aantal huizen dat met ‘4 vaten’ beoordeeld wordt is beperkt tot slechts 4 wijnbouwers, onder wie Pierre Gimonnet & Fils.

 

Ontdek het domein van Olivier en Didier Gimonnet: 28 hectare wijngaarden van enkel Chardonnay-druiven in de Côte des Blancs:

 

Cramant Grand Cru: dit is het summum van hun terroirs. Het is een van de drie meest gewilde Chardonnaygebieden in de Champagne. Hij brengt unieke, zijdeachtige tinten en een mineraliteit met krachtige krijtsmaak.

 

Chouilly Grand Gru: is in dezelfde stijl als Cramant Grand Cru, maar met minder diepte. Iets toegankelijker vanwege haar jongere smaak en voegt fruitigheid en elegantie toe.

 

Oger is hun meest ‘mannelijke’ Grand Cru. Veel volume en diepte en een heel andere mineraliteit, eerder rokerig vuursteen.

 

Cuis Premier Cru: heeft niet de rijkdom van de drie bovenstaande grand crus, maar ze is strikt noodzakelijk voor de typische Pierre Gimonnet-stijl omdat ze veel frisheid en een lichte levendigheid toevoegt.

onze selectie van dit Domein