Champagne LARMANDIER-BERNIER

 

Biologisch geteelde Grand Crus, met precisie en geduld ontwikkeld, mooie rijpe druiven om pure en minerale wijnen, mooie wijnen, te maken.

 

"Onze wijnbouw is natuurlijk, niet alleen door traditie, maar simpelweg door gezond verstand ..."

 

Bettane & Desseauve :

"Pierre en Sophie Larmandier, tegenwoordig vergezeld door hun zoon Arthur, bebouwen al meer dan twintig jaar 18 hectare (50 percelen) op biodynamische wijze. Er zijn maar weinig wijnmakers, alle wijnregio's tezamen, die kunnen bogen op een dergelijke regelmaat op dit hoge niveau..."

 

Het wijngoed LARMANDIER-BERNIER is gelegen op de terroirs van de Côte des Blancs, in het hart van de Champagnestreek. Gekozen als 4e beste Champagne-wijnboer door La Revue du vin de France (2015).

 

Sinds de 19e eeuw bewerkt de familie Larmandier de wijngaarden op de Premier Crus en en Grand Crus van de Côte des Blancs. Krijt is de hoeksteen van deze geweldige terroirs.

- Grand Crus: Cramant, Avize, Oger en Premier Cru Vertus

- druiven uitsluitend van de 18 hectare wijngaard Larmandier-Bernier

- biodynamie sinds meer dan 20 jaar.

- uitzonderlijk terroir: Campanien krijt tot aan het aardoppervlak

- meer dan 90% chardonnay

- oude wijnstokken, gemiddelde leeftijd 35 jaar

 

Biodynamie en natuurlijke vinificatie

 

Het is niet een kwestie van methoden willen opleggen, maar Sophie, Pierre en Arthur wensen vooral op goede wijze het goede doen. Ze claimen dit recht om anders te werken, om iets anders te doen dan de geformatteerde wijnen, zonder te willen zoeken naar de marginalisatie.

 

De hele wijngaard wordt sinds 1999 op biodynamische wijze bewerkt :

 

-> biodynamische wijnbouw - behoud van het erfgoed van oude wijnstokken, 0% pesticiden.

 

-> natuurlijke bewaring - inheemse gisten en langdurige rijping op droesem in vaten en kuipen gedurende 11 maanden.

 

-> weinig tussenkomst - pure wijnen, geen filtratie, geen klaring, weinig of geen dosering.

onze selectie van dit Domein