De wijngids Le guide des meilleurs vins de France (2010): “Als ingenieur wist Franck Pascal dat het een grote uitdaging ging worden door zich in het hart van de Marnevallei te vestigen. Vooral de keuze om sinds 2005 te kiezen voor een biologische en biodynamische wijnbouw is dapper, temeer omdat deze zeldzaam is in de Champagnestreek. Hij ontwikkelt champagne met karakter en finesse vanaf het familiedomein dat verdeeld is over 5 gemeentes op de rechteroever van de Marne. Zijn hele gamma is precies goed, sterk beïnvloedt door de fruitige volwassenheid van de Pinot Meunier, met een dosis rondheid (dankzij een lage dosage) en mineraliteit.”

“Bestrijdingsmiddelen, GMO’s en kunstmest zijn verbannen van onze percelen. De wijnen worden altijd in dezelfde vaten bereid”, schrijft Franck Pascal op zijn blog. Hij is een wijnbouwer die gespecialiseerd is in biodynamische champagne.

De wijngaard van Isabelle en Franck is 4 hectare groot en vertegenwoordigt een nieuwe generatie wijnbouwers.  Deze wijnbouwers zijn  bezorgd over het milieu (ze zijn Ecocert 2005 gecertificeerd) en zijn geïnteresseerd in de nieuwe tendenzen op het gebied van smaak. Ze produceren meerdere cuvées; meestal assemblages van verschillende wijnen waarin Pinot Meunier een dominante rol speelt.

Na jaren van experimenteren hebben Isabelle en Franck Pascal ervoor gekozen om hun wijngaarden op biodynamische wijze te verbouwen. De inzet van één werknemer per hectare en overeenkomstig materieel en een bescheiden opbrengst resulteren in een hoge kwaliteit van de druiven. De natuurlijke wijnbereiding en de juiste dosages laten de mogelijkheden van hun terroirs zien.

De onderstaande cuvée 'Reliance' staat op de wijnkaart van een Belgisch Michelster restaurant en het huidig beste restaurant ter wereld, Noma (DK).

onze selectie van dit Domein