Pierre Paillard - Lieu-dit Les Mottelettes 2013 Grand Cru : karakter en spanning.

42,98 € Excl. BTW - 52,00 € incl. BTW

 

 

KARAKTER EN SPANNING

 

 

Robert Parker :

"Vol, vrij rijk, maar puur en droog, dit is een opmerkelijke, zo niet geweldige Blanc de Blancs vol spanning, grip en karakter. De afdronk onthult een stevige structuur, pure mineraliteit en een goede lengte. een uitzonderlijke Blanc de Blancs van Bouzy. Een echte aanrader."

 

 

Omschrijving : Witte perzik in de neus, vanille, bloemen, een hint van krijt, wijds in de mond, fris en lichte smaken van engelse room met citrusfruit.

 

De cuvée Les Mottelettes is een Blanc de Blancs-champagne gemaakt van chardonnay die alleen afkomstig is van de Grand Cru-wijngaard van Bouzy, een wijndorp waar deze druivensoort uiterst zeldzaam is. Bouzy geeft een volle, rijpere Chardonnay dan normaal met als resultaat dat erg lijkt op een stille wijn.
 
 
 
 
Deze Blanc de Blancs gemaakt door Antoine en Quentin Paillard wordt gevinifieerd in percelen en daarna langdurig in kelders gerijpt. Deze langdurige veroudering geeft de champagne rondheid en complexiteit geven. De cuvée Les Mottelettes 2013 is een extra brut (dosering van 2 g/l) om een goede balans tussen zachtheid en versheid te behouden. 
 
 
 
De cuvée Les Mottelettes 2013 is delicaat en compact, met een gouden kleur. De bubbels zijn fijn en elegant. Ook millésime 2015 is bij ons verkrijgbaar.

 

Een opmerkelijke Blanc de Blancs.

druivensoort

100% chardonnay

cuvée

millésime

- 17,5/20 Le Point

 

- Robert Parker 92/100 : "The 2010 Les Mottelettes Bouzy Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut is from a Chardonnay plot planted in 1960, in the lower part of Bouzy, where the pure chalk lays only 50 centimeters below the top soil (...). Full bodied, pretty rich, but pure and dry, this is a remarkable if not great Blanc de Blancs full of tension, grip and character. The finish reveals a firm structure, pure minerality and great length. This is an outstanding Blanc de Blancs from Bouzy. Highly recommended."

 

Champagnes van Pierre Paillard worden o.a. geserveerd in restaurants zoals : L'Arpege*** (Parijs), L'Ambroisie*** (Parijs), Maison Rostang** (Parijs), L'Assiette Champenoise*** (Reims).

www.notrecomptoirduchampagn
Terug