R. Pouillon & Fils - Solera 1er Cru extra brut - 1997-2014 : GEEN STOCK

35,00 € Excl. BTW - 42,35 € incl. BTW

 

Geen stock sinds 07/01/2021.

 

 

CRÈME EN WIJNACHTIG

 

 

Gault & Millau : 

"Wij houden van deze cuvées met een laag suikergehalte die ervoor zorgt dat het fruit tot zijn recht komt. Grootse champagne, compleet en complex met een fijne pareling en heerlijke bittere tonen. In de mond crème-en wijnachtig met een smaak van een citroenschilletje."

 

Bettane & Desseauve (2015) : 19/20 en coup de cœur. 

"Een technisch hoogstandje tussen gematigde oxidatie en perfect in evenwicht gehouden door een juiste structuur en afdronk. We hebben hier een voorbeeldige solera."

 

Samenstelling: 50% Pinot Noir, 50% Chardonnay.

 

Terroir: Premier Cru, Mareuil-sur-Aÿ (Marnevallei).

 

Bewaring : gedurende 42 maanden op latjes bewaard.

 

Suikergehalte: 5 g/l (extra brut)

 

Open de fles een half uur voor consumptie. De oude wijn heeft tijd nodig om tot uiting te komen.

 

De Chardonnay uit zich fris, lente-achtig en met aroma's van witte bloemen. De Pinot Noir uit zich via noten van honing, kweepeer en gekonfijte appels.

druivensoort

assemblage

cuvée

brut

- Bettane & Desseauve (2015): 19/20 en coup de cœur

 

- Gault & Millau: "Wij houden van deze cuvées met een laag suikergehalte die ervoor zorgt dat het fruit tot zijn recht komt. Grootse champagne, compleet en complex met een fijne pareling en heerlijke bittere tonen. In de mond crème-en wijnachtig met een smaak van een citroenschilletje."

 

- Onze klant Jan : "Solera eerste indruk : heel toffe neus met limoentoets en hint van sherry. Van dronk heel fris, licht en fruitig. Mist wel wat mineraliteit maar dat is gewoon omdat ik dat graag heb. Voor extra brut te zijn een zekere zoetheid. Opnieuw de sherry denk ik. Blijft lang hangen in de mond en dus hoewel licht toch heel vol. Ik denk dat dit een fles is die heel wat mensen heel lekker zullen vinden. Prijs kwaliteit 9 op 10."

www.notrecomptoirduchampagn
Terug