Pierre Gimonnet - Fleuron 2010 1er Cru - perzik, toast, complex.

34,71 € Excl. BTW - 42,00 € incl. BTW

 

 

INTENS EN FRUITIG

 

 

 

Gids Dussert-Gerber :

"... een wijdse cuvée met een lange afdronk, de mousse is intens en fruitig. Gedomineerd door perzik en toast. Intens en complex." 

 

De champagnes van Pierre Gimonnet hebben een zeer herkenbare stijl : grootse Blanc de Blancs,  complex en evenwichtig, met een gebeitelde elegantie en een bijzondere minerale frisheid.

 

De Fleuron cuvée, een echte showcase van de jaargangen, is een mengproces dat kwaliteiten van meerdere terroirs en "lieux-dits" van het domein combineert.

 

Deze kwaliteiten zijn duidelijk het resultaat van hun terroirs uit de Côte des Blancs maar van ook hun opvattingen over champagne : de voorkeur geven aan harmonie boven intensiteit  en balans boven ultra-concentratie.

 

De druiven zijn van de grand cru percelen (met name Cramant) zijn veruit in de meerderheid, maar de wijnbouwer is van mening dat de wijn van zijn Cuis-percelen (premier cru) essentieel zijn om de eigen “Pierre Gimonnet-stijl” te kunnen realiseren: "een grootste millésime moet een wijn van hoge kwaliteit zijn die met plezier gedronken wordt en evenwicht biedt tussen elegantie, fijnheid en geconcentreerdheid."

 

 

Druivensoort : 100% chardonnay, 73% grand cru, 17% premier cru (Cuis en Vertus)

 

Dosage : ongeveer 5 g/l (brut)

druivensoort

100% chardonnay

cuvée

millésime

- Bettane & Desseauve (2017) : 17/20

 

- Gault & Millau : 17/20

 

- Bettane & Desseauve (2013): 17/20

 

- Dussert-Gerber: "... een wijdse cuvée met een lange afdronk, de mousse is intens en fruitig. Gedomineerd door perzik en toast. Intens en complex."

 

- Hachette-gids (2013): “… deze 2006 bekoort vanwege zijn hoge kwaliteit:… levendig, gestructureerd, in balans en lang, precies goed gedoseerd, deze millésime is perfect als aperitief en in combinatie met een bedje van ganzenlever.”

www.notrecomptoirduchampagn
Terug