Penet-Chardonnet - La Croix l'Aumonier 2010 Grand Cru

59,71 € Excl. BTW - 72,25 € incl. BTW

 

Voorbestelling eindejaarsfeesten 2020.

 

 

La Croix l'Aumonier komt uit een perceel met oude wijnstokken en weerspiegelt een uniek terroir. Het heeft een onvergelijkbare complexiteit.

 

De wijn is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven van het perceel en werd apart gevinifieerd in eikenhouten vaten van 400 of 500 liter zonder malolactische gisting.

 

Hij valt meteen op als een geweldige Pinot Noir. Bijzonder rijk en begiftigd met een onvergelijkbare balans, toont hij een uitzonderlijke aromatische complexiteit en rijkdom gekoppeld aan een zeer lange en minerale afdronk die de kalkstenen ondergrond weerspiegelt waaruit het afkomstig is. Het is een geweldige wijn om te bewaren.

 

"La Croix l'Aumonier" is een 'lieu-dit' gelegen in het hart van het Verzy-terroir op kalkachtige grond gericht op het zuid-zuidoosten, waar de familie Penet een historisch perceel bezit van bijna veertig jaar oud. Op het perceel wordt alleen Pinot Noir verbouwd. Deze unieke cuvée is het resultaat van exclusief onderzoeken op de Grand Cru-terroirs van Verzy en Verzenay en is een van de zeldzame Grand Cru-champagnes afkomstig van een 'lieu-dit'.

 

 

Dosage : 5,6 g/l (extra brut)

 

Druivensoort : 100% pinot noir (Blanc de Noirs)

 

Terroir : Verzy, Grand Cru (Montagne de Reims)

 

Vinificatie : in eikenhouten vaten, geen malolactische fermentatie toegepast.

 

Beperkte productie : ongeveer 1.140 flessen. De flessen zijn genummerd.

 

Wijn-spijs combinatie : zijn kracht en complexiteit past goed bij uw maaltijden met vlees in saus.

 

Het uiterlijk van de fles :

De fles is eikenhout van kleur en heeft een specifieke vorm, rond maar slank en is bijzonder geschikt voor het bewaren van wijn.

De opmaak is van speciaal iriserend papier en het ziet eruit als een schilderij met een lijst met een driehoekig zilver reliëf en een blauwachtige weerspiegeling.

Van de zijkant valt La Croix l'Aumonier op dankzij een kromming van grote fijnheid in warm zilver.

Het geheel is bijzonder verfijnd en puur  maar blijft trouw aan het imago van authenticiteit van het Penet-Chardonnet-assortiment.

Op het etiket aan de achterzijde staat een QR-code met informatie over de inhoud van de fles.

druivensoort

100% pinot noir

cuvée

millésime

18/20 Gault & Millau

 

92/100 Robert Parker

 

16,5/20 Jancis Robinson

 

17/20 Bettane & Desseauve

www.notrecomptoirduchampagn
Terug