Laherte Frères - Blanc de Blancs Grand Cru brut nature : crème, scherp.

28,10 € Excl. BTW - 34,00 € incl. BTW

 

 

CRÈME, WIJNACHTIG, SCHERP

 

 

17/20 Gault & Millau :

"Deze cuvée onthult een heel mooie neus van witte bloemen, met romige en minerale nuances, geassocieerd met een wijnachtig en gespannen karakter. Uiting van zeer rijpe druiven en het subtiele evenwicht wordt verkregen zonder dosering. Te drinken als aperitief en in combinatie met rauwe vis. "

 

Aurélien Laherte, de wijnbouwer :"Ik wilde de elegantie van de grote Chardonnays van Avize, Oger en Mesnil-sur-Oger tot uiting brengen."

 

"Ik heb wijnen geselecteerd met een mooie maturiteit om een brut nature champagne te kunnen maken. Tijdens de dégorgement in décember 2014 hebben geen suikers toegevoegd en daardoor behoudt de wijn zijn natuurlijke zuiverheid."

 

Druivensoort: 100% Chardonnay Grand Cru van krijt-en kalkgronden.

 

Terroir : Avize, Oger en Mesnil-sur-Oger.

 

Suikergehalte: geen dosage, enkel de suikers van de druiven zelf.

 

Champagne Laherte Frères werd als 15 beste wijnbouwer gekozen in een artikel in de Revue du vin de France (november 2015).

druivensoort

100% chardonnay

cuvée

non dosé

- 17/20 Gault & Millau :

"Deze cuvée onthult een heel mooie neus van witte bloemen, met romige en minerale nuances, geassocieerd met een wijnachtig en gespannen karakter. Uiting van zeer rijpe druiven en het subtiele evenwicht wordt verkregen zonder dosering. Te drinken als aperitief en in combinatie met rauwe vis. "
www.notrecomptoirduchampagn
Terug