René Geoffroy - Pureté Brut Nature 1er Cru : tijdelijk geen stock.

23,97 € Excl. BTW - 29,00 € incl. BTW

 

 

PUUR NATUUR

 

 

Le Soir (2019) : 

"Het zoete karakter van pinot meunier komt in deze brut nature tot uitdrukking in geiodeerde, kruidige en zachte tinten."

 

 

- Champagneguide.net: “… hij is heel mooi in de neus, met een mineraliteit van krijt met een achtergrond van amandel, appelschil en rode kers. Hij heeft veel diepte in de mond die Geoffroy toeschrijft aan de oude Pinot Meunier wijngaarden in Cumières en Daméry. De smaken van rode appel en rood fruit zijn rond en wijds voor een Champagne zonder dosage. Een lange finale met veel aroma’s."

 

Aan deze champagne Pureté zijn na de dégorgement (het verwijderen van het bezinksel) geen suikers toegevoegd. Deze champagne onderscheidt zich door zijn zuiverheid en authenticiteit.

 

In het algemeen kunnen brut zéro (brut nature) champagnes afschrikken door hun levendigheid, maar deze Pureté profiteert van de eigenheid van de wijngaarden van Cumières (een Premier Cru wijndorp). De druiven worden pas geplukt als ze perfect rijp zijn en dat geeft aan deze brut zéro een mild reliëf met een aangename frisheid zonder enige vorm van agressiviteit.

 

Deze ‘spirituele’ champagne gaat goed samen met de moderne culinaire trends. Zijn zeer pure structuur spreekt een keuken aan die originele smaken respecteert.

 

Samenstelling : 50% Pinot Meunier, 40% Pinot Noir, 10% Chardonnay.

 

Dosage : 0 g/ l (brut nature).

 

Terroir : Cumières Premier Cru.

druivensoort

assemblage

cuvée

non dosé

- Gekozen door 2 Belgische Michelin sterrestaurants.

- Revel gids (2013): 16/20

- 16/20 Gault & Millau

www.notrecomptoirduchampagn
Terug