René Geoffroy - Terre 2005 1er Cru : complexiteit en kracht.

51,90 € Excl. BTW - 62,80 € incl. BTW

 

 

COMPLEXITEIT EN KRACHT

 

 

Gids Hachette (2016) coup de cœur :

"Voor de tweede keer op rij ontvangt deze wijnbouwer een coup de cœur. Dit jaar gaat de onderscheiding naar een vintage die een goede helft van Chardonnay combineert met 30% pinot noir en 20% pinot meunier. De basiswijnen werden gevinifieerd in vaten zonder chaptilisatie, zonder malolactische gisting en onder kurk getrokken. Het resultaat is een bloemige neus met finesse en een krachtig en fris gehemelte, licht houtachtig, met aroma's van witte bloemen en gedroogd fruit. Ristto met truffels."

 

 

Omschrijving :

Deze champagne mag u ongeveer 30 minuten caraferen en drinken op een temperatuur van ongeveer 12 graden. Te drinken bijvoorbeeld met krab met safraan, risott met truffels en Parmesaanze kaas, gegrild rundvlees.

 

Aroma's van aalbes, cassis en kers, vanille, kaneel en peer. Bouquet van citrusvruchten, perzik, abrikoos. Pure en hechte smaak aangescherpt met mineraliteit. Boterige noten en toast die overgaan in koffie en chocolade.

 

Samenstelling : 30% Chardonnay, 70% Pinot Noir.

 

Millésime : 2005.

 

Dosage : 3 g/l (extra brut)

 

Vinificatie : volledig in eikenhouten vaten. Enkel de druiven van de oudste percelen (gemiddeld 50 jaar) worden geselecteerd.

 

Speciale fles type "antique". Beperkte productie.

druivensoort

assemblage

cuvée

millésime

- The Champagne Guide (Tyson Stelzer): 95/100

 

- Guide Larousse du Champagne: *****

 

- Le Point (J. Dupont): 18/20

www.notrecomptoirduchampagn
Terug